Tenis

Poveste despre David și Goliat din tenis

Patricia Țig (WTA 118) a fost învinsă astăzi, în primul tur de calificări de la Wimbledon, de Anastasia Potapova (WTA 294). Rusoaica s-a impus cu 7-6 (1), 6-3, după o oră și 35 de minute de joc.

Buuun, asta e știrea seacă. Acum, detaliile: Potapova este o junioară de 16 ani în care până acum s-au băgat câteva sute de mii de dolari. Nu, nu-i nicio exagerare. Anul trecut, la Internaționalele de tenis juniori ale României – Arena Tivoli Timișoara, iulie 2016 – am stat de vorbă cu mai mulți oameni de tenis, inclusiv cu Maria Elena Camerin (fostă 41 WTA), cu care mi-s în poză, și se minunau cu toții ce potențial are. Maria era coordonator al lotului Italian de juniori, la acel concurs.

Să ne întoarcem, însă, la Anastasia Potapova. Tocmai câștigase Wimbledonul la junioare – avea 15 ani, pe atunci – plătea numai pe bilete de avion 100.000 de dolari pe sezon și avea deja un staff de cinci persoane, de la antrenor la kinetoterapeut. Cu totul, dispune de un buget anual undeva între 150.000 și 200.000 de dolari și a semnat cu una dintre cele mai importante firme de de management sportiv din lume, ONE Sports Global Management.

Ei, cu astfel de oponenți au de-a face juniorii și nu numai juniorii români, căci Patricia Țig, învinsa de astăzi, a ajuns la 22 de ani. Da, sunt de acord, nu joacă banii, dar mai vin cu un argument și fac apel tot la memorie.

De data aceasta, mergem în decembrie 2014, când doi juniori timișoreni jucau la Milovice, în Cehia, iar tatăl unuia dintre ei, Nini Dica, scria pe un site de socializare, alături de poza unei săli impecabile, cu trei terenuri doar pentru tenis: „Aşa arată o sală într-un sat din Cehia cu o populatie de aproximativ 7.000 de locuitori. Iar costul terenului pentru o oră este mai mic decât la orice sală şcolară din Timişoara. Incredibil ce condiţii au! De asta sunt unde sunt cehii, față de noi”.

Contează și asta, nu-i așa?!

2 gânduri despre „Poveste despre David și Goliat din tenis

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s