La pedale

Orașul pe două roți: 1.400.000 km/zi!

Primăvara și vara aceasta am văzut ”parcate”, la mine, ”la fabrică”, și circulând prin oraș mai multe biciclete decât oricând. Soluția pedalatului a fost aleasă de timișoreni din trei motive: creșterea numărului de mașini (după eliminarea taxei de mediu, bat-o vina!), paranoia semafoarelor și amenajarea de noi piste.

Nu le voi analiza, căci se discută suficient în spațiul public despre biciclete, trotinete și interzicerea lor în centru, ci voi oferi exemplul unui oraș european ce revoluționează ideea mersului pe bicicletă. Orașul unde bicicliștii parcurg în fiecare zi o distanță cumulată de 1.400.000 kilometri. Nu, nu mi-a înțepenit degetul pe tasta ”0”: cifra aceasta  de peste un million de kilometri este cea reală. Și nu vorbim despre vreo metropolă de zece milioane de locuitori, ci aveam de-a face cu o localitate un pic mai mare decât Timișoara. Se cheamă Copenhaga și are undeva la 520.000 de suflete.

 

390 kilometri de piste. Și mai urmează

Semafor doar pentru pista de biciclete / Foto: Marco Cristofori, Alamy

The Guardian scrie că anul trecut a prilejuit o premieră: numărul de bicilete înscrise în capitala daneză – 265.700 – a fost mai mare decât cel al mașinilor, 252.600. Asta după ce, la prima măsurătoare, în 1970, existau 100.000 de vehicule pe două roți și 340.000 de mașini. Un procent neverosimil de mare – 41% – dintre cei care merg la serviciu sau la școală folosesc bicicleta.

Potrivit Radio Danemarca, oficialii din Copenhaga au anunțat, la începutul lui 2017, lansarea unui program pe opt ani, cu o investiție de circa 200 de milioane de euro pentru infrastructura destinată cicliștilor, în condițiile în care apar tot mai des blocaje pe pistele de biciclete, a căror lungime totală este de 390 de kilometri.

”Este obligatoriu să dezvoltăm rețeaua, pentru că, din nefericire, bicicliștii sunt nevoiți deseori să se lupte pentru spațiu pe pistele ce le sunt destinate. Vom monta cinci ecrane cu informații doar pentru cicliști, în punctele strategice ale orașului, ca să poată evita zonele cu blocaje”

Morten Kabell / șeful Departamentului de Mediu

Alte măsuri exclusiv ”cicliste” vor consta în lărgirea pistelor existente, semnalizarea mai bună a intersecțiilor și construirea de noi poduri doar pentru biciclete, peste cele 17  aflate deja în funcțiune.

 

Ce facem noi, în vremea asta?

Mașini parcate în zona pietonală a Timișoarei / Foto: Facebook Ion Ardeal Ieremia

Păi, noi, la Timișoara, vânăm bicicliștii din zona centrală a urbei și propunem reducerea cu 20% a prețului la abonamentele Timpark. Cu alte cuvinte, încurajăm localnicii să folosească mașina, adică exact contrariul strategiei general valabile în Europa.

Zonele centrale ale orașelor de pe bătrânul continent au fost proiectate și construite cu secole în urmă, când necesitățile de transport erau esențial diferite față de cele de astăzi. Nu poți înghesui sute de mașini acolo unde înainte vreme intrau două poștalioane și zece trăsuri.

Și atunci, ar trebui să procedezi ca-n Copenhaga – și-n multe alte orașe – ca să ai un centru aerisit și civilizat. Pentru asta, însă, îți trebuie un pic de viziune sau măcar doi-trei consilieri cu capul pe umeri.

3 gânduri despre „Orașul pe două roți: 1.400.000 km/zi!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s