Fotbal

SONDAJ / Este ediția 100, știați?

Mingea a fost pusă la mijloc și arbitrul a fluierat. Liga I de fotbal a pornit la drum, fără mai mulți sau mai puțini oameni în tribune decât în iulie 2016. Câteva mii de spectatori reprezintă un eveniment în liga română de fotbal, dar avem și asistențe de câteva sute de spectatori, mai ales în această perioadă a concediilor.

Sigur, fotbalul subțire și arenele învechite sunt principalele cauze ale declinului și absenței suporterilor, însă marketingul răpciugos are și el contribuția sa.

Ediția începută vineri este cea cu numărul 100, dar asta pare a nu însemna prea mult pentru cel de la Liga Profesionistă de Fotbal, organizatoarea competiției. Vedeți măcar o referire la această cifră pe print screen-ul lpf.ro?

O aniversare ce ar fi trebuit să patroneze întreg sezonul este tratată de LPF cu ștampila indifereței. Un logo special, organizarea unor evenimente de genul ”100 de mingi pentru ediția 100”, un serial ”100 de interviuri cu 100 de legende ale fotbalului” sunt idei ce-ți pot veni fără să pui la treabă prea mulți neuroni, ci doar un pic de bunăvoință și pricepere.

Chiar sunt curios să știu câți dintre dumneavoastră aveați cunoștință că ediția ce tocmai a pornit la drum este una specială, de aceea vă invit să răspundeți întrebării de mai jos.

Contraexemplul: 365 de zile de sărbătoare, la centenar

Foto: roadcyclinguk.com

Turul ciclist al Franței se aleargă în aceste zile, iar acolo marketingul a ajuns la un astfel de nivel încât cursa parcurge mai multe țări. Anul acesta, a început în Germania, a continuat în Belgia, a traversat Luxemburgul și abia apoi a trecut în Hexagon.

În 2013, francezii au sărbătorit centenarul celei mai cunoscute curse cicliste din lume, iar promovarea ei efectivă au început-o imediat după încheierea ediției din 2012. Marile bătălii din Marea Buclă –  Fausto Coppi versus Gino Bartali, Greg LeMond versus Bernard Hinault – moartea șocantă a lui Tom Simpson, dizgrația în care a căzut Lance Armstrong, toate au fost povestite și repovestite, caravana Turului a bătut întreaga Europă de Vest, au fost tipărite cărți, organizate expoziții de fotografie, au fost lansate zeci de campanii de promovare și un site aniversar, 100ansdetour.fr.

Ce să mai spun de logo-ul aniversar? A fost creat încă din 2002, de unul dintre celebrii designeri francezi, Joel Guenoun, și lansat încă din 2003, la ediția a 90-a. Un deceniu întreg de reclamă!

Un gând despre „SONDAJ / Este ediția 100, știați?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s