Timp liber

CONCURS FOTO / Roaming-ul s-a dat pe brazdă

La 15 iunie, anul acesta, a fost sărbătoarea europeană a internauților. Roamingul a fost pus cu botul pe labe, așa că de acum nu mai mușcă lacom din portofelul nostru. Cu alte cuvinte, acum putem face precum acasă, oriunde ne-am afla, în Budapesta, Madrid, aiurea în UE: adică, dacă suntem patru prieteni pe o terasă, de ce să vorbim între noi (?),  când poate fiecare să rătăcească în propriul telefon.

Comisia Europeană (CE), cea care a îmblânzit roaming-ul, închină și ea un pahar în cinstea momentului, sub forma unui concurs. Oficialii comunitari au deschis o întrecere foto la care premiile constau în șase călătorii transeuropene, cu trenul. Noroc că feroviarii de pe continent – gen OBB (Austria), operatorii de pe TGV -uri (Franța) – nu-s precum CFR-iștii noștri, că ne-ar pieri cheful de excursie.

Concursul se va desfășura online, este deschis până la 15 septembrie 2017 și acceptă poze surprinse în vacanțele din această vară. ”Trimiteți o poză ce arată cum folosiți telefonul mobil ori tableta, fără roaming, călătorind în Uniunea Europeană. Cei trei câștigători vor primi câte două bilete Interrail, pentru a călători de-a lungul Europei”, anunță CE.

Poza trebuie trimisă prin Messenger la Digital Single Market Facebook Page, urmând a fi încărcată de organizatori în galeria foto a concursului. Dumneavoastră nu trebuie decât să-i invitați pe prieteni să vă ofere un like. Primele trei poze din ierarhia aprecierilor vor fi declarate câștigătoare. Un participant are dreptul la maximum două poze, iar întreg regulamentul concursului îl găsiți AICI.

A propos, poza de sus a fost făcută cu telefonul mobil, pe terasa unui bar din Neusidl am See, Austria. Acolo eram când am găsit articolul de pe pagina Comisiei Europene. Da, pe roaming, unde nu aș fi intrat în urmă cu două luni nici picat cu ceară.

Un gând despre „CONCURS FOTO / Roaming-ul s-a dat pe brazdă

  1. :)))) pai CFRul ii de vina ca megaoperatorii nu „baga” semnal on zonele montane ?! Sinteti penibili cu reportajul…daca operatorii din tarile UE au semnal, atunci tu, care esti in uE si alegi VOdafone Ungaria ( si ala are semnal …ai si tu, daca nu…atunci nu!!!) Poti cere la CFR wi-fi pt net. Aia e altceva….nu incurcati mere cu nuci!!! Poti „vorbi” pe net pe skype/wattsup…intradevar ( nu specifica clar in articol)… dar pt apel voce ,operatorul tarii in care esti este responsabil de semnal , nu trenul(OBB,SNCF…). Btw operatorul feroviar din Franta se numeste SNCF si nu TGV!!!! Ala e un tip de tren (poate putina documentare nu strica!!!)…hai toate bune.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s