Tenis

Un român într-o finală de juniori câștigată de Wilander, Edberg, Tsonga, Dimitrov, Andrei Pavel

România a participat cu patru sportivi la Campionatul European de tenis pentru juniorii  sub 16 ani, iar trei dintre ei au urcat în fazele superioare pe un tablou de 128.

Matei Georgescu a cedat în turul al doilea. La fete, timişoreanca Andreea Velcea s-a oprit în turul al patrulea, optimi de finală, iar Roxana Manu a fost aproape de calificarea în semifinale.

Nini Dica Tivoli iulie 2017Cea mai bună performanță este a lui Nini Dica: sportivul de la Sport 4 fun Timișoara l-a învins astăzi, în semifinale, pe cehul Dalibor Svrcina (fav. 2), cu 7-5, 6-4, şi a acces în ultimul act fără a pierde vreun set.

”Dalibor și cu mine ne cunoaștem destul de bine. A fost un meci tacticizat, aproape un meci de șah. Am avut mult de muncit, dar sunt foarte fericit pentru calificarea în finală”

Nini Dica

Lumea tenisului vorbește elogios despre inteligența bănățeanului și capacitatea de a se adapta celor mai variate situații de joc. De altfel, el este și un elev cu note foarte bune la Liceul Pedagogic din Timișoara. Nini este favorit numărul 3 la Moscova și îl va întâlni în finala de duminică, pe principalul favorit, reprezentantul gazdelor, Timofey Skatov.

Dica este al treilea român în finala Euro U16, pe care au câștigat-o Dinu Pescariu (în 1989) și Andrei Pavel (1990). De-a lungul vremii competiția a fost cucerită de  Yannich Noah (1976), Mats Wilander (1980), Stefan Edberg (1982), Tommy Robredo (1998), Jo Wilfried Tsonga (2001), Marin Cilic (2004), Grigor Dimitrov (2007). În acel an, 2007, la fete s-a impus Simona Halep; și alte românce au devenit campioane U16 ale Europei: Irina Spârlea (1990), Monica Niculescu (2002), Mădălina Gojnea (2003, în finală cu Niculescu), Monica Buzărnescu (2004), Irina Begu (2006).

2 gânduri despre „Un român într-o finală de juniori câștigată de Wilander, Edberg, Tsonga, Dimitrov, Andrei Pavel

 1. Un banatean de exceptie !
  Felicitari , esti un caracter puternic .

  Acest sportiv trebuie ajutat
  si rasplatit imediat de Primaria
  Timisoara !
  Felicitari familiei si echipei tale !

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s