Tenis

Un român, principal favorit la Masterul European U16

ACTUALIZARE 7 octombrie, ora 9.00 / Tenismenul timișorean Nini Dica s-a calificat la pas în semifinalele Mastersului european al juniorilor sub 16 ani, ce are loc în Italia, la Reggio Calabria.

            Cotat drept favorit nr. 1, bănățeanul a trecut de Piotr Pawlak, din Polonia, cu 6-0 6-1. Nini DICA va juca, sâmbătă, pentru un loc în finală, cu lituanianul Matas Vasiliauskas.

 

Finalul sezonului european de tenis pentru juniorii sub 14 și sub 16 ani se produce în această săptămână, în Italia. Cele mai bune opt jucătoare și mai buni opt jucători ai fiecărei categorii se vor bate pentru trofeu, în sistem eliminatoriu.

Tenisul românesc are mari speranțe la ”U16 Boys”, de la Nini Dica, principal favorit și sportiv care a obținut foarte bune rezultate anul acesta.

Timișoreanul antrenat de Răzvan Itu are un raport de 31/4 la meciuri câștigate/meciuri pierdute, în 2017, an în care a câștigat patru turnee, în proba de simplu. Dica s-a impus în Serbia și în România, la Novi Sad, Pancevo, Mamaia, Timisoara, dar are două titluri și la dublu, la Novi Sad și la Mamaia. De asemenea, a jucat finala Campionatului European pentru juniori.

Ceilalți șapte participanți la turneul U16, programat de vineri până duminică, sunt Anthony Genov (Bulgaria), Matas Vasiliauskas (Lituania), Piotr Pawlak (Polonia), Peter Fajta (Ungaria), Benedict Kurz (Germania), Oleksiy Shestakov (Ucraina) și Lukas Neumayer (Austria).

Nini Dica pleacă mâine la Masters-ul de la Reggio Calabria și va mai petrece foarte puține zile în țară, până la finalul anului. Din Italia zboară în Argentina pentru circuitul ITF Juniors din America de  Sud, apoi va juca în Mexic și SUA, inclusiv la Campionatul Mondial neoficial al juniorilor, Orange Bowl.

La Masters-ul din Peninsulă, care se joacă pe zgură, România are o reprezentantă și în concursul juniorelor U14, Fatima Ingrid Amartha Keita.

Clijters, Nadal, Robredo, dar și români, pe lista câștigătorilor

rafael-nadal junior
Rafael Nadal, juniorul / Foto: Tennis World USA

Prima ediție a Mastersului Tennis Europe a avut loc în 1996, la Prato, Italia, și de atunci se dispută tot în Peninsulă. Din 2011, gazda turneului este Reggio Calabria, acolo unde cei mai buni juniori de pe continent se vor duela și anul acesta.

Întrecerea juniorilor U16 a fost câștigată de-a lungul timpului de Filippo Volandri (1997), Marc Granollers (2002), de românii Octavian Nicodim (1998) și Adrian Cruciat (1999), dar și moldoveanul Radu Albot (2005).

La fete U16, România a câștigat competiția de trei ori consecutiv, cu trei jucătoare: Monica Niculescu  (2002), Mihaela Buzărnescu (2003), Alexandra Dulgheru (2004).

La categoria inferioară de vârstă, U14, îi găsim printre învingători pe Tommy Robredo (1996), Kim Clijters (1997), pe actualul număr 1 ATP, Rafael Nadal (2000), dar și pe românul Filip Jianu, câștigător în 2015. Și junioarele U14 au avut o câștigătoare din țara noastră, Raluca Olaru (2003), în vreme ce Simona Halep a fost finalistă în 2005.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s