Tenis

De la ”4 fun” la ”Top 10”

Totul a început din dorința de distracție, adică ”4 fun”, cum spunem într-o engleză de veac XXI.  Așa se și numește clubul din Timișoara – Sport 4 fun – club ce se voia o alternativă la ”secolul tabletelor” și mai degrabă al sportului pe tastele de calculator, decât al celui de la fileu sau cu mingea.

”Clubul Sportiv Sport 4 Fun Timisoara a luat fiinţă în anul 2009 din dorinţa de a promova exerciţiul fizic, practicarea tenisului si schiului în rândul copiilor şi tinerilor, într-un cadru organizat şi sub îndrumarea unor profesori competenţi şi reponsabili, veritabili pedagogi cu o bună pregatire multidisciplinară. Clubul este afiliat din anul 2009 la Federația Română de Tenis”

Site-ul sportforfun.ro

Așa s-a pornit proiectul, numai că, pas cu pas, și în pas cu o generație de jucători buni de tenis, cei ce au făcut 16 ani în acest 2017, Sport 4 fun a intrat și pe trasa performanței. Anul acesta a fost cu certitudine cel al marilor reușite, fie și numai dacă ne gândim că, în această lună, clubul de pe Bega a avut doi jucători în semifinalele Orange Bowl, ceea ce este considerat un Campionat Mondial neoficial al juniorilor.

Campioni nationali Velcea si Dica mai 2017 blog
Andreea Velcea și Nini Dica, poză din mai 2017, când cei doi timișoreni deveneau campioni naționali / Foto: frt.ro

La U16, Andreea Velcea a făcut semifinală în concursul din Florida, SUA, iar Nini Dica a urcat în ultimul act și poate ar fi câștigat turneul dacă nu-l supăra o accidentare la mână. Și tot Nini a fost declarat de Tennis Europe cel mai bun junior U16 al anului în Europa și va beneficia de un stagiu de două săptămâni la Academia Patrick Mouratoglou, de pe Coasta de Azur.

 

Doar trei orașe în Top 10 al cluburilor de tenis din România

Cu Petru Mergheș, cel ce a dat viață acestui club m-am intersectat la Roma: el, la Foro Italico, la un curs, eu mai degrabă ca turist. Fost voleibalist, actual lector universitar la Universitatea de Științe Agronomice a Banatului, Mergheș este mereu pregătit să ”prindă” ceva nou. Se hrănește din discursuri motivaționale și a făcut un obicei din a se raporta la cei mai buni, la cei foarte buni.

În plus, încheie fiecare an cu o gală a premiilor Sport 4 fun, când și-i aduce aproape pe părinții și copiii cu care a interacționat pe terenul de tenis, pe pârtia de schi, în tabere sau în sesiunile solicitante de pregătire fizică.

În felul acesta a reușit să transforme un club cum sunt cu sutele în țară într-unul de top. De ”Top 10 FRT”: recenta ”Gală a tenisului românesc” a făcut publică și lista celor mai performante zece cluburi de tenis din țară. Harta lor cuprinde foarte puține localități din țară. Practic, doar trei. Dintre grupările premiante, șapte sunt din București, două din Constanța (Constanța și Mamaia, mai exact), iar una din Timișoara. Da, aceea care începuse totul ca o joacă.

Un gând despre „De la ”4 fun” la ”Top 10”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s