Tenis de masă

AUDIO | ”La 10-10, nu am putut să mă uit la mingea jucată de Dana”

Echipa de tenis de masă a României a cucerit al patrulea titlu european la feminin la 25 de ani distanță de la primul și la 12 ani de la precedentul. În finală, România a învins cu 3-2 o selecționată germană compusă în principal din chinezoaice.

Arădeanca Daniela Dodean Monteiro a adus punctul de aur al tricolorelor prin victoria obţinută în faţa jucătoarei Ying Han, cu 3-1. Dodean a avut o revenire remarcabilă în finalul setului IV, de la 8-10 la 12-10 și a vorbit pentru Radio Timișoara despre acest succes venit după o serie de eșecuri în finală : ”De data asta a ieșit bine, mult mai bine decât speram noi. De atâția ani, ne-am obișnuit să luptăm cu asiatice la Campionatele … Europene. Am câștigat și la alte concursuri împotriva lor, iar cel mai important este că și eu și Eliza am bătut-o pe această apărătoare, Ying Han”.

Fostă campioană europeană al individual, în 2015, Eliza Samara povestește cum a trăit ultimele două mingi ale finale România-Germania: ”Mai țin minte doar că la 10-10 nu am putut să mă uit la mingea jucată de Dana. La 11-10, m-am uitat, dar mă gândeam ce se întâmplă dacă nu câștigă Dana mingea aceea… Ne doream aurul mai mult ca orice”.

Declarațiile AUDIO pe larg ale celor două ”tricolore” le puteți asculta în reportajul de mai jos.

Fiecare dintre jucătoarele antrenate de Viorel Filimon – Eliza Samara, Daniela Dodean, Szocs Bernadette –  a adus câte un punct în finală și a întregit bilanțul perfect de la competiția disputată în Luxemburg: șase victorii din șase partide și un aur așteptat de peste un deceniu.

”Pierdusem deja 3-4 finale de campionat european şi venise momentul ca România să arate că merită să fie numărul unu în Europa. Ne bucură mult că am reuşit s-o facem în momentul în care tragerea la sorţi nu ne-a avantajat şi a trebuit să învingem toate echipele care în componenţă au avut sportive de origine asiatică. Cele mai bune formații din Europa la momentul 2017 au fost învinse de România, inclusiv Germania în finală, cu o echipă aproape în întregime din jucătoare asiatice. Ceea ce a arătat valoarea tenisului de masă românesc. Trebuie să spunem că în 2016, Germania a fost vicecampioană olimpică în proba pe echipe”

Cristinel Romanescu, președintele Federației Române de Tenis de Masă

Titlurile continentale ale României, la echipe, feminin:

  • 1992 – Stuttgart
  • 2002 – Zagreb
  • 2005 – Aarhus
  • 2017 – Luxemburg

3 gânduri despre „AUDIO | ”La 10-10, nu am putut să mă uit la mingea jucată de Dana”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s