Fotbal

VIDEO | Gafa sau bădărănia începutului de an în arbitraj?

ACTUALIZARE: Comisia de disciplină a Federaţiei franceze de fotbal a anulat cartonaşul roşu arătat de arbitrul Tony Chapron lui Diego Carlos. Eliminat pe nedrept, Diego Carlos a fost exonerat de comisia de disciplină, astfel că va putea juca în partida de miercuri de la Toulouse, din Ligue 1.

”După lectura raportului suplimentar al lui Tony Chapron confirmând, în urma vizionării imaginilor, că Diego Carlos nu l-a lovit intenţionat, Comisia decide să anuleze al doilea cartonaş galben arătat jucătorului”

Comunicatul  Comisiei de Disciplină

Suspendat până la noi ordine fiindcă l-a lovit cu piciorul pe fotbalist, Chapron a evocat un ‘gest neîndemânatic’ şi ”nepotrivit” şi i-a cerut scuze victimei sale.

 

Multe greșeli de arbitraj am văzut în ultima perioadă în fotbalul european. Adică în fotbalul mare, cel din ”Big Five”, ce cuprinde prima divizie din Anglia, Franța, Germania, Italia, Spania. Am enumerat țările în ordine alfabetică, pentru că nu puține sunt momentele când fanii de Euro-Football se duelează pentru titlul de ”Cel mai puternic campionat” ori ”Cel mai spectaculos campionat”, chiar dacă acestea sunt pur simbolice.

Gafa sau bădărănia despre care vă scriu întrece însă aproape orice imaginație. S-a petrecut în Franța, la meciul Nantes – PSG (0-1), pe un contraatac al parizienilor. Arbitrul Tony Chapron se strecoară printre doi jucători ai lui Nantes aflați în alergare, iar cel din spate –Diego Carlos – îl doboară din greșeală. În cădere, arbitrul îl cotonogește pe jucător, iar când se ridică îi dă ”galben”, care fiind al doilea, a însemnat eliminare.

Eu unul, nu am văzut așa ceva NICIODATĂ și urmăresc fotbalul de patru decenii. Mi se pare un gest mârlănesc, un gest de copil care dărâmă castelul de nisip pe care l-au făcut prietenii lui, când aceștia nu-l văd. Omul este un fel de Frank Burns din MASH 4077, pentru cei care urmăriți serialul.

https://twitter.com/GuideduPSG/status/952660265182683137

Cine e Chapron?

Tony Chapron (45 ani) a acordat 65 de cartonașe roșii în Ligue 1, mai mult decât oricare alt arbitru din Franța. Un eveniment care dovedește o dată în plus că este un fel de puști frustrat s-a petrecut în 2015. Zlatan Ibrahimovic marca atunci un hattrick pentru PSG, dar arbitrul – da, ați ghicit, acest Chapron – nu i-a permis să păstreze mingea. Arbitrul a explicat gestul prin declarațiile pe care atacantul suedez le făcuse la  adresa sa, în săptămâna anterioară.

  • Chapron a început să arbitreze în 1996, la vârsta de 24 de ani
  • A ajuns în Ligue 1 în 2004.
  • În 2008, a început să oficieze în Cupa UEFA Cup
  • În 2010, a condus primul meci din Champions League
  • Recent, a fost al patrulea arbitru la amicalul Scoția – Olanda (0-1, 9 noiembrie 2017) și a condus jocul Young Boys Berna – Dinamo Kiev (0-1, 2 noiembrie), dar a fost delegate și la un meci din Arabia Saudită, Al Ahli – Al Quadisiya (3-0, 24 noiembrie).

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s