Tenis

Turul al patrulea: glezna rezistă

Vorbeam duminică, pe la prânz, cu unul dintre valoroșii antrenori români, Mihai Gavra. A pregătit-o pe Edina Gallovits, fost număr 54 WTA, și comentam – cum altfel? – parcursul Simonei Halep la Melbourne. Mai exact, problemele de la gleznă și modul cum o pot afecta. 

Discuția s-a purtat înaintea unui antrenament cu Andreea Velcea, semifinalistă la Orange Bowl 2017: ”Cu Davis nu și-a asumat responsabilități. A ezitat să lovească tare, s-a lăsat dominată în anumite momente”, spunea Mihai, dar am căzut de acord că lucrurile se pot schimba cu Osaka. ”Da, poate fi un 6-2, 6-2, de ce nu (?)”, opina antrenorul, convins că în ziua de astăzi accidentări precum cea a Simonei pot fi altfel ținute în frâu decât înainte vreme.

 Și a fost aproape cum a prevăzut Mihai, adică 6-3, 6-2 pentru Halep și calificare în sferturile de finală. Numărul 1 mondial a dobândit în scurt timp – în ultimele patru-cinci luni – o maturitate incredibilă. O remarca și comentatorul de limbă engleză de la Eurosport, când Osaka a făcut break în startul setului secund, însă Halep a răspuns imediat cu un contra-break. ”Nu a fost afectată de acel break, a privit imediat înainte și a stabilizat situația”, zicea comentatorul.

Scriam în august anul trecut despre atitudinea Simonei, despre momentele când – iertați-mi expresia – ”își bagă picioarele”. Peste toate plusurile aduse recent – un serviciu ceva mai solid, deplasarea excelentă pe teren – Simona a progresat cel mai mult la mental. La modul cum acceptă că greșeli poate face oricine, că e neproductiv să te gândești la ele în timpul meciului, că poți influența doar ceea ce va urma, în niciun caz ceea ce s-a petrecut deja. Doar așa a fost posibil ca la acest ”Australian” să vedem cealaltă față,  cea a jucătoarei ce revine de 10-11 și 0-40 în decisiv și care două zile mai târziu o expediază pe Osaka în 80 de minute de joc.

 

Foto: Facebook Australian Open

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s