Fotbal

Întinerire masivă sau întinerire ”așa și așa”? Comisia Tehnică a FRF va decide

Finalul Campionatului European de fotbal în sală a însemnat finalul unei generații. Anunțata întinerirere va începe odată cu partidele amicalele din 1 și 2 aprilie, împotriva Olandei.

Selecționerul Robert Lupu este pregătit pentru acest proces, dar nu știe încă amploarea sa.

”Toată lumea mi-a cerut acest lucru. Și eu am vorbit cu băieții încă dinaintea Campionatului European, așa că nu e o noutate. Această întinerire va veni cu 3-4 jucători de experiență, așa se face și la fotbalul mare. Uitați-vă și la Hagi: și el, la echipa sa, cheamă doi-trei jucători de maturitate. Voi apela la cei cu experiență pe rând, pentru a crește acești noi jucători. Eu sper să aducem tineri, dar să avem și rezultate. Dacă avem numai tineri, rezultatele vin mai greu”

Robert Lupu

La Euro 2018, România a avut zece din cei 14 componenți ai lotului cu vârsta de peste 30 de ani. Tricolorii au fost învinși de Portugalia (4-1) și de Ucraina (3-2) și au părăsit competiția din faza grupelor.

Tehnicianul anunță că dimensiunea întineririi va fi decisă de Comisia Tehnică a FRF.

”Nu voi putea schimba toată naționala, nici nu cred că avem atâția jucători tineri care să poată evolua la acest nivel. Vom vedea care este proiectul. Ne întrunim într-o Comisie Tehnică, programată undeva la finalul lunii martie, la București și vom discuta obiectele ce le voi propune. Dacă este răbdare, luăm un lot nou și vizăm calificarea la Euro 2022, dar dacă vrem să mergem la Mondialul din 2020, ceea ce ar fi o calificare în premieră, va trebui să apelăm la oamenii cu experiență. Chiar dacă știm că trebuie înlocuiți, nu vom ajunge acolo fără ei. Este clar că dacă vrei schimbare, trebuie să ne propunem Campionatul European de peste patru ani”

Robert Lupu

Anul acesta, la Ljubljana, turneul final Euro s-a jucat ultima oară cu periodicitate de doi ani. De acum, întrecerea continentală își va decide campioana din patru în patru ani.

Naționala de fotbal în sală a României va disputa două meciuri de verificare cu Olanda, la 1 și 2 aprilie, la Sânnicolau Mare și la Timișoara.

 

Foto: Faceboook UEFA  Futsal

Un gând despre „Întinerire masivă sau întinerire ”așa și așa”? Comisia Tehnică a FRF va decide

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s