Fotbal · Timp de gândire

CNI: pentru unii mumă, pentru alții ciumă

Compania Națională de Investiții mai construiește un stadion în România. Nu la Iași, unde echipa tocmai a acces în playoff, nu la Constanța, încă unul dintre orașele mari și cu suporteri frumoși, nu la Timișoara, unde s-a jucat fotbal încă de la finalul secolului al XIX-lea.

Stadionul se face din bani guvernamentali la Slatina, oraș fără fotbal în vreuna din primele trei ligi. Ei, nu, acesta nu mai poate fi motiv de mirare, după ce tot CNI anunțase arene noi la Alexandria și la Turnu Măgurele. De altfel, compania finalizează un stadion la Tg Jiu, unde nu știm cine va juca în condițiile în care Pandurii se află în insolvență și a anunțat că nu are niciun astfel de proiect pentru Timișoara, a cărei arena Dan Păltinișanu stă să se dărâme.

No, nu-i bai, că echipele din sud-vest pot juca liniștite la Turnu Severin, un alt oraș cu stadion relativ nou și fără urmă de fotbal divizionar pe o rază de multe zeci de kilometri.

PS Pentru documentarea acestui articol, am consultat site-ul oficial CNI. Pentru anul 2017, m-a frapat numărul mare de proiecte din … Teleorman, în opoziție cu alte județe, ce nu au beneficiat nici măcar de un proiect, așa, de sămânță. Cu observația că este vorba de totalitatea proiectelor, nu numai de cele din domeniul sportului, iată bilanțul din 2017:

Teleorman – 8 proiecte

Olt, Caraș Severin – 7

Gorj, Bistrița Năsăud – 6

Bihor, Constanța, Timiș – NICIUNUL

Pe de altă parte, gândul.info a publicat harta județelor, după raportul dintre ”banii primiți de la stat” și ”banii încasați de stat”. Teleormanul este din nou ”campion”, cu 143,3%!

Harta judetelor

Foto sus: Macheta viitorului stadion din Alexandria, investiție de 12 milioane de euro / adevarul.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s