Fotbal

Paulo 33, portughezul deschizător de drum

Portughezul din naționala de fotbal în sală a României, Paulo Ferreira, a împlinit 33 de ani. Jucătorul de la campioana Autobergamo Deva a fost primul naturalizat din fotbalul de sală românesc: se întâmpla  în noiembrie 2016 și a fost succedat, în vara anului următor, de doi dintre brazilienii de la Informatica Timișoara, Savio Valadares și Felipe Oliveira.

Paulo Ferreira, precum Savio, a făcut parte din cinciul de start în ambele partide jucate de România la recentul turneu final al Campionatului European. Portughezul născut la 8 martie 1985 nu a înscris în jocurile cu Portugalia (1-4) și Ucraina (2-3), dar și-a trecut numele pe lista marcatorilor, în barajul cu Georgia, în meciul din deplasare, victoria cu 7-4.

Felipe Oliveira Paulo Ferreira si Savio
Cei trei actuali stranieri ai naționalei de fotbal în sală a României: Felipe Oliveira, Paulo Ferreira și Savio Valadares / Foto: Facebook Federația Română de Fotbal

Savio Valadares (născut la 30 ianuarie 1994) a fost decisiv în cele două partide ale barajului cu Georgia (2-2 și 7-4), când a înscris de șase ori. Sud-americanul a marcat și la Euro 2018, al doilea gol al tricolorilor în meciul cu Ucraina, când s-a și accidentat. Felipe Oliveira (născut la 16 decembrie 1992) a fost și el des folosit la Euro, chiar dacă nu a intrat în formulele de start.

Citiți și: Hasta la vista, Escu?

România mai pregătește naturalizări, una – despre care am scris recent, a unui atacant ce va împlini 33 de ani în 2018 – fiind … iminentă.

 

Foto sus: UEFA Futsal Euro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s