Timp liber

VIDEO / Viena. A noua oară consecutiv

Una dintre cele mai importante firme de consultanță din lume, Mercer, a decis pentru 2018: Viena este locul din lume unde se trăiește cel mai bine. Cercetarea făcută de Mercer a cuprins 231 de metropole și a luat în considerare factori precum criminalitate, sănătate, educație, servicii publice, recreere, locuințe, libertăți personale și mediu înconjurător.

A fost a 20-a ediție a acestor ”premii anuale”, iar Viena a câștigat a noua oară consecutiv. Top 20 al celor mai bune orașe a suferit foarte puține schimbări, cu trei localități ”de profil german”, una din Noua Zeelandă și una din Canada, în Top 5.

Top 20 cele mai bune orașe

 1. Viena
 2. Zurich
 3. Auckland
 4. Munchen
 5. Vancouver
 6. Dusseldorf
 7. Frankfurt
 8. Geneva
 9. Copenhaga
 10. Basel
 11. Sydney
 12. Amsterdam
 13. Berlin
 14. Berna
 15. Wellington
 16. Melbourne
 17. Toronto
 18. Luxemburg
 19. Ottawa
 20. Hamburg

Singura noutate din Top 20 este Luxemburg, care a înlocuit capitala suedeză, Stockholm. Atacurile teroriste din 7 Aprilie 2017 au dus la căderea din clasament a localității suedeze. Cel mai bine clasat oraș din SUA este  San Francisco, pe 30, iar Londra se găsește pe 41. Singapore (pe 25) și Montevideo (77) sunt cele mai bune orașe din Asia și din America Latină. Bucureștiul a ratat de puțin Top 100, găsindu-se pe 107 și fiind singurul oraș din România în această ierarhie. Sofia este pe 116, Belgradul pe 139, Kievul pe 173, iar Budapesta pe 76.

Despre Viena puteți găsi un million de informații. Eu vă spun doar că Oficiul Național de Turism al Austriei are pagină oficială în limba română. Și un sfat preluat din publicația britanică The Telegraph: vizitați Viena din tramvai. Din tramvaiele roșii și albe (culorile steagului național) care circulă pe Ringstrasse. Este o călătorie de o jumătate de oră ce vă va arata adevărata grandoare a fostei capitale de imperiu: cafenele, parcuri, hotelurile mari, palatul Hofburg, Burgtheater, Parlamentul și clădirile neo-renascentiste din Cartierul Muzeelor vă vor face călătoria de neuitat.

Pe de altă parte, recent Fundația Europa Nostra a dat publicității lista celor mai periclitate 12 obiective de pe continent, unde alături de Casinoul din Constanța, se află și Centrul Istoric al Vienei. Motivația Fundației o găsiți AICI.

Top 20 cele mai contraindicate orașe

 1. Bagdad
 2. Bangui
 3. Sana’a
 4. Port au Prince
 5. Khartoum
 6. N’Djamena
 7. Damasc
 8. Brazzaville
 9. Kinshasa
 10. Conakry
 11. Nouakchott
 12. Bamako
 13. Niamey
 14. Tripoli
 15. Antananarivo
 16. Dhaka
 17. Ougadougou
 18. Dushanbe
 19. Abuja
 20. Lagos

Mercer este o firmă de consultanță cu sediul central la New York, cu peste 22.000 de angajați în 44 de țări și operează în peste 130 de state.

Foto: The Telegraph

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s