Fotbal

Declinul unei campioane: City’us, ca retrogradată

Prima manșă a barajului de promovare/menținere în Liga I de fotbal în sală a adus un scor-fluviu. Divizionara secundă Luceafărul Buzău a învins City’us Tg. Mureș cu 13-2, iar cele 40 de minute ale returului de miercuri, 30 mai (ora 14.30), devin o formalitate.

Luceafărul s-a clasat pe locul al doilea în Liga a II-a, cu 46 de puncte, după Clujana Cluj (53 puncte), promovată direct. Buzăul a avut două formații în L2, a doua fiind Fortius, ce a terminat sezonul pe locul al șaptelea (36 puncte), din totalul de 12 echipe.

Citiți și: Trei echipe calificate cu maximum de puncte și o gafă a craiovenilor

City’us Tg. Mureș a fost penultima în L1, înaintea lui Spicom Sf. Gheorghe, retrogradată direct. Rezultatul din primul meci de baraj vine să accentueze un declin început în septembrie 2017, când prefectul județului Mureș a solicitat în contencios administrativ anularea a două hotărâri de asociere dintre Consiliul Local Tîrgu Mureș și cluburile sportive din oraș. Evenimentul a afectat întreg sportul din Tg. Mureș: ASA a fost declarată falimentară și exclusă din Liga a II-a de fotbal, în vreme ce baschetbaliștii de la BC Mureș Tg. Mureș s-au retras și ei din campionat, la startul  fazei a doua.

City’us a câștigat campionatul de șase ori în ultimul deceniu: de patru ori consecutiv (2010, 2011, 2012, 2013) și apoi în 2015 și 2016. În urmă cu șase sezone, mureșenii jucau în Turul de Elită al UEFA Futsal Cup, o Ligă a Campionilor în fotbalul de sală.

Foto: buzaumedia.ro

Un gând despre „Declinul unei campioane: City’us, ca retrogradată

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s