Fotbal

”Ique a fost ultima naturalizare. Ne orientăm spre jucătorii tineri”

Comisia Tehnică a FRF s-a reunit ieri pentru a discuta problemele legate de fotbalul în sală. Antrenorul echipei naționale de seniori, Robert Lupu, a prezentat un raport privitor la tricolori, participanți la turneul final Euro 2018, în luna ianuarie, și au fost stabilite câteva repere pentru viitor.

“Mă bucură cele auzite de la membrii Comisiei Tehnice, unii dintre ei patroni ai echipelor din Liga I. Mă bucură proiectele pe care le au pentru viitorul sezon, gândirea privitoare la dezvoltarea fotbalului în sală românesc, implicit a jucătorilor autohtoni care să poată accede la echipa națională. Raportul prezentat a fost perceput drept bun, spun eu. Echipa națională trece printr-o perioadă fastă, avem o imagine bună atât la seniori, cât și la juniori”

Robert Lupu, selecționerul naționalei de seniori a României

După naturalizarea brazilianului Carlos Henrique Ribeiro (Ique), produsă în primăvara acestui an, Lupu se va concentra pe schimbul de generații și vrea să cheme jucători de viitor la națională.

România are în acest moment patru fotbaliști naturalizați: trei brazilieni – Savio Valadares, Felipe Oliveira, Henrique Ribeiro – și un portughez, Paulo Ferreira.

”Va urma o perioadă de reconstrucție la naționala mare, de aducere a jucătorilor tineri, cu obiectivul de calificare la următorul Euro. Lucrurile sunt pe un drum bun. Nu mai facem naturalizări  și cred că trebuie să vorbim mai mult despre jucătorii din țară și să-i promovăm”

Robert Lupu, selecționerul naționalei de seniori a României

Viitoarea ediție a Campionatului European va avea loc abia în 2022 – din 2018 s-a trecut la un ciclu de patru ani, de la doi ani cum era până acum. Oficialii federali au renunțat la obiectivul unei (puțin probabile) calificări la viitorul Campionat Mondial, programat în toamna lui 2020.

”Există câțiva jucători de valoare la naționala U19, dar au nevoie de experiență. Ne mai trebuie un an-doi de lucru cu ei și cred că vor putea face pasul spre echipa mare. Ar fi nevoie de o mai bună organizare la nivel de juniori, la cluburile din țară. Se discută și despre o eventuală națională B care le-ar putea face mai ușoară trecerea spre nivelul superior”

Kacso Endre, selecționerul echipei U19 a României

Tricolorii mici vor face un cantonament la Timișoara, în luna septembrie, pe care îl vor completa cu două meciuri amicale împotriva Serbiei, iar în primele luni ale anului viitor vor fi implicați în preliminariile Campionatului European de tineret, ediția 2019.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s