Fotbal

VIDEO / Viitorul fotbalului este al echipelor de club

”Banii  vorbesc” este refrenul care a însoțit și acest Campionat Mondial de fotbal. 32  de echipe au fost aduse pentru balul final din Rusia, prea multe ca fotbalul să se ridice la nivelul unui turneu final, dar numărul este ”economic corect”. Sportul acesta trebuie promovat peste tot în lume și ce metodă mai bună există decât participarea unei națiuni la întrecerea supremă. Au fost, însă, numeroase stângăcii în faza grupelor și doar surprizele au făcut ca interesul pentru Mondialul 2018 să nu scadă vertiginos.

Poate sunt voci care consideră surprizele un semn că formațiile de pluton  merită să fie acolo. Nu aș fi de acord. Mai degrabă echipele cu multe vedete au suferit din două motive: dependența de aceste staruri și oboseala cronică a jucătorilor de cinci stele, în special a celor care evoluează în Europa, iar acum, la Mondiale sunt puși – destui dintre ei – să joace al 50-lea, 60-lea meci dintr-un sezon.

Citiți și: Germania în verde. Mitul irlandez și adevărul

Și tot banii au transformat sezonul – să-i spunem regular – într-un maraton, adesea sufocant, mai ales pentru formațiile implicate în Champions League. Oricâtă energie și mândrie ai avea, este dificil mai dai 100%, într-un angrenaj în care evoluezi de maximum zece ori pe an, nu săptămână de săptămână, cum se întâmplă la formațiile de club.

În aceste condiții au ajuns în semifinale o Belgie solidă și foarte bine sudată, o Franță tânără și promițătoare, o Anglie înfometată de trofee și o Croație care a știut să facă echipă dintr-o sumă  de nume importante.

Pentru verdictul final și vitrina unde va sta trofeul vreme de patru ani mai avem de așteptat o săptămână!

Foto: Anglia – Suedia 2-0, în sferturile de finală / Facebook World Cup

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s