Fotbal

VIDEO / Supercupa, Sighișoara, 25 august: stabilitate vs. instabilitate

Sezonul 2018/2019 de fotbal în sală se deschide sâmbătă, 25 august. Oficialii federali au decis ca Supercupa să se dispute, chiar dacă Informatica Timișoara este în acest moment deținătoarea tuturor celor trei trofee interne.

Meciul care va decide primul trofeu al sezonului va opune campioana, Informatica, și vicecampioana, United Galați. Bănățenii au câștigat cu 3-0 la partide disputa pentru  titlul național, dar acum trupa moldavă pare favorită la câștigarea Supercupei.

United i-a pierdut pe Covaci  și Varela, dar au venit Nunio Vieira ”Coco” şi Rafael Cristiano Rafinia. Antrenor este Florin Ignat, omul care la începutul anului făcea parte din naționala României și chiar marca împotriva Ucrainei, la turneul final Euro 2018. Ignat a venit de la Deva, unde a fost și jucător și antrenor.

„O să fiu doar antrenor şi cred cu tărie în această echipă pentru că, vă zic sincer, nu veneam dacă nu aveam convingerea că se poate mai mult”

Florin Ignat, antrenor United / monitoruldegalati.ro

Portughezul Vitor Hugo Costa a rămas la echipă, dar devine director tehnic.

Informatica i-a pierdut pe internaționalii sârbi Rakic și Simic, pe brazilianul naturalizat Felipe Oliveira, iar brazilianul Savio – și el component al naționalei României – are o ofertă foarte tentantă din Rusia.

”Suntem în negocieri avansate cu Mimi Stoica, vrem să-l aducem și pe Ruxandari, dar și doi brazilieni tineri, printre care Pedro Henrique. Am primit o finanțare de 90.000 de lei de la Primăria Timișoara, însă continuăm să avem probleme financiare”

Gabriel Lungu, președinte Informatica

Gălățenii au reluat deja pregătirile, în vreme ce timișorenii ar urma să se reunească luni, 30 iulie. Supercupa României se va juca sâmbătă, 25 august, la Sighișoara.

Ediția 2017 a Supercupei s-a disputat la Lugoj, unde Informatica a învins Autobergamo Deva, cu 4-3.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s