Baschet · Tenis

VIDEO / Tenisul și baschetul fac casă bună  în familia Daniloviƈ

Junioara Olga Daniloviƈ este una dintre surprizele turneului de tenis de la Moscova. Sârboaică de numai 17 ani a ajuns pentru prima oară în semifinalele unui turneu WTA, după ce a trecut în sferturi de principala favorită, nemțoaica Julia Georges.

Olga este fiica unui fost mare baschetbalist, Predrag Daniloviƈ, cu o mulțime de distincții în anii ’90: 1992 – MVP-ul turneului final al Euroligii, 1998 – jucătorul european al anului și cel mai bun jucător din campionatul italian.

A fost cvadruplu campion european și vicecampion olimpic (1996), cu naționala Iugoslaviei, a câștigat Euroliga, atât cu Partizan Belgrad (1992), cât și cu Virtus Bolgna (1998). A evoluat în NBA, la Miami Heat (19955-1997) și Dallas Mavericks (1997), iar acum este președinte al Federației Sârbe de Baschet.

Olga Daniloviƈ (187 WTA) a câștigat patru titluri ITF, a fost campioană de juniori (la dublu) în trei turnee de Mare Șlem – Roland Garros, Wimbledon, US Open – și a jucat deja șase partide în formația de Fed Cup a Serbiei.

Un junior român, Nini Dica, are o relație de prietenie cu noua stea a tenisului sârb. ”Olga iubește și baschetul. Îmi amintesc că eram în Florida la o serie de turnee și am văzut că Miami Heat, fosta echipă a tatălui Olgăi, joacă pe teren propriu. Am avut șansa să primim invitații la meci și am vizionat pe viu chiar partida împotriva campioanei, Golden State”, își amintește timișoreanul Nini Dica.

Și mama Olgăi, Svetlana, este implicată în sport, fiind reporter sportiv la RTS, televiziunea publică din țara vecină.

Foto: Tennis World USA

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s