Tenis

VIDEO / A treia oară va fi cu noroc?

Mihaela Buzărnescu va juca astăzi a treia finală WTA a anului și a carierei. După prezența în ultimul act la întrecerile International de la Hobart și la Praga, Miki s-a calificat acum în premieră în finala unui turneu din seria Premier, cel de la San Jose. Grecoaica Maria Sakkari va fi adversara româncei în finala turneului cu premii de 799.000 dolari.

Sakkari (23 ani, locul 49 mondial) a învins-o sâmbătă, în semifinale, cu 3-6, 7-5, 6-2, pe americanca Danielle Collins. Jucătoarea elenă s-a impus după 2 ore şi 14 minute, asigurându-şi prima prezenţă într-o finală din circuitul profesionist. În prima semifinală, Mihaela Buzărnescu (30 ani, locul 24 WTA) a dispus tot în trei seturi, 4-6, 6-3, 6-1, de belgianca Elise Mertens.

Cele două se întâlnesc pentru prima oară în circuitul WTA, iar meciul va da în premieră o câștigătoare de turneu WTA, pentru că nici grecoaica nu a izbutit vreun triumf final. Mai mult, Sakkari se află la prima finală WTA. Partida va începe la miezul nopții, la ora 24,00.

Citiți și: Cadou la 30 de ani?

Câştigătoarea turneului de la San Jose se va alege cu 136.695 de dolari şi 470 de puncte, în timp ce învinsa din finală va încasa 72.835 de dolari şi va aduna 305 puncte WTA.

În proba de dublu, Mihaela Buzărnescu şi britanica Heather Watson s-au oprit în semifinale, învinse cu 6-4, 3-6, 10-8 de surorile gemene Liudmila şi Nadia Kicenok din Ucraina. Buzărnescu și Watson au condus cu 8-4 în super tiebreak, însă au cedat ultimele șase puncte ale jocului.

Foto: Facebook Romania Fed Cup Team

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s