Tenis

VIDEO + AUDIO / O timișoreancă, antrenoare la loturile de juniori, în Québec, Canada

Simona Halep a avut un suporter special la recentul turneu de la Montreal. Este vorba despre un antrenor federal din regiunea Quebec, implicată la loturile de juniori – 12, 14 și 16 ani. Se numește… Mirabela Teodorescu, este  o fostă jucătoare de tenis, sport pe care l-a practicat la Deva și la Timișoara. ”Mira” nu a ratat șansa de a emigra în Canada, în octombrie 2004.

Pasiunea pentru tenis și-a păstrat-o acolo: munca i-a fost răsplătită, a devenit antrenoare și chiar a fost solicitată să pregătească loturile regiunii Quebec.

”Când am ajuns aici, a trebuit să-mi perfecționez franceza, căci aceasta este limba care se vorbește cel mai mult, inclusiv la clubul de tenis. Al doilea aspect – mai dificil și care mi-a luat timp să-l procesez – a fost să înțeleg cum funcționează sistemul aici. A trebuit să refac toate cursurile de antrenori, pentru că, din păcate, diplomele din România nu mi-au servit la mare lucru aici. Mi-a luat între patru și șase ani să fac din nou cursurile, dar știam că, având pasiune și cunoscându-mi nivelul de joc din România, o să reușesc. Cu atitudine pozitivă, multă-multă răbdare și multă muncă, lumea ajunge să te cunoască și părinții să aibă încredere în tine. Îmi place foarte mult ceea ce fac acum”

Mirabela Teodorescu

Mirabela Teodorescu a susținut-o pe Simona Halep din tribune, la turneul câștigat de numărul 1 mondial, la capătul unei săptămâni  foarte solicitante. Mai mult, a aflat câteva dintre secretele liderului mondial chiar de la antrenorul Simonei, Darren Cahill.

”Am fost prezentă la câteva meciuri și la câteva antrenamente ale Simonei. Darren Cahill a organizat o conferință pentru antrenorii din Canada și nu am lipsit nici de acolo. Este extraordinar ceea ce a făcut Simona până acum în cariera de jucătoare. Sunt foarte mândră că numărul 1 feminin este din România”

Mirabela Teodorescu

Mira Teodorescu si Simona Halep

Mirabela nu scapă nici o ocazie de a susține românii, când vin în Canada. Urmărește evoluția Biancăi Andreescu, jucătoarea de origine română din lotul național al Canadei, iar în aprilie 2015 a fost prezentă la partida Canada – România, jucată la Montreal, în Fed Cup (foto principal).

În ciuda  faptului că se află la 7.000 de km de casă, antrenoarea în vârstă de 41 de ani consideră că emigrarea a fost alegerea corectă. La Montreal, Mirabela Teodorescu face tenis la nivel înalt, iar cursurile sale sunt disponibile și pe internet, putând fi văzute acasă.

Antrenoarea de tenis născută la Timișoara și stabilită la Montreal a vorbit și despre diferențele dintre tenisul românesc și cel canadian.

”Eu consider că principala diferență este de mentalitate. Aici, copiii nu vin la tenis  neapărat pentru a face performanță, vin ca să se miște. Părinții îi înscriu ca să nu stea toată ziua în casă, să fie ocupați după școală. Dacă din acești copii care vin de plăcere, ies campioni mai târziu e foarte bine. Îmi amintesc că în România ne înscriam la tenis pentru performanță, pentru rezultate. Cred că ambele mentalități sunt corecte și că trebuie găsit un echilibru”

Mirabela Teodorescu

Un reportaj AUDIO despre Mirabela Teodorescu – producție RADIO TIMIȘOARA – puteți asculta în fișierul de mai jos.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s