Baschet

AUDIO / Monika Brosovszky, câtă naturalețe

Și câtă modestie! Am avut privilegiul s-o cunosc pe Monika Brosovszky, de la startul carierei sale. De când a contribuit la nașterea Aradului ca forță a baschetului feminin românesc, până la perioada când era căpitanul echipei naționale.

Mai târziu, când a decis să semneze pentru SCM Timișoara am colaborat din posturile jucătoare-ofițer de presă. Iar la meciul de retragere, mi s-a confirmat ceea ce știam: naturalețea și modestia, dăruirea și puterea de muncă, voința de a trece peste durere și lacrimi au ajutat-o pe Monika să joace până la 44 de ani și să fie un model peste tot unde a evoluat.

O naturalețe perfect ilustrată în INTERVIUL AUDIO de mai jos:

”Hiii, știti ce n-a ieșit? Eu trebuia să joc o repriză la Timișoara team și una la All-time team… Extraordinar, am uitat, aoleu… Voi ”juca” la cealaltă echipă, la repriza a treia. Nu-i nimic, oricum a ieșit frumos și toate fetele sunt în sufletul meu, dar cu sentimentele mele amestecate, am uitat. Îmi cer scuze!”

Monika Brosovszky

Federația Română de Baschet i-a oferit Monikăi Brosovszky titlul de ”Jucătoare a deceniului 2000-2010” celei ce a fost ani în șir căpitan al echipei naționale. Brosovszky a fost de șapte ori campioană a României, de patru ori cu Aradul (1994, 1998, 2011, 2013), orașul unde s-a născut și a început baschetul, și de trei ori cu Târgoviște (2007, 2009, 2010). A mai jucat în țară pentru gruparea din Sf. Gheorghe, iar în ultimul sezon și jumătate a îmbrăcat maioul alb-violet de la SCM Timișoara.

O bună perioadă a carierei (1998-2004) a petrecut-o la formația maghiară DKSK Miskolc, iar în sezonul 2004-2005 a fost legitimată în Spania, la Caja Canarias Las Palmas. Cu ambele grupări a participat în cupele europene.

MR Adi Monika Wunsch direct TVR
Monika Brosovszky și antrenorul care a descoperit-o, Constantin Wunsch

La echipa națională de senioare, Monika Brosovszky a adunat 270 de selecții, cu prezențe la turnee finale de Campionat European, în 1995, 2001 și 2007. O evoluție memorabilă a avut-o în meciul cu Ucraina, din 18 septembrie 2001, la Orleans (Franța), când a reușit 34 (8×3) puncte, 6 pase decisive, 3 recuperări, ajuntându-le pe tricolore să se impună cu 86-67.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s