Fotbal

Deva – Timișoara, duelul ultimelor două campioane. Fiecare echipă are o absență importantă

Etapa a treia a Ligii I de fotbal în sală aduce duelul primelor două clasate și a celor mai recente două campioane. Autobergamo Deva – Informatica Timișoara se joacă astăzi, de la ora 18,00.

Protagoniștii acestui meci s-au aflat împreună vreme de aproape o săptămână, în cantonamentul echipei naționale de la Arad. Tricolorii au învins Albania, cu 3-1 și 4-3, iar șase din cele șapte goluri ale României au fost reușite de jucători de la Informatica (Stoica – 2, Savio, Ruxandari) și de la Autobergamo (Pânzaru, Paulo Ferreira).

Ambele tabere vor avea câte o absență importantă: Noe Pardo, de la Deva, este  suspendat, Savio, de la Timișoara, s-a accidentat în primul meci contra albanezilor.

„Viteza de joc a crescut, abordarea e alta, se văd îmbunătățiri, asta e clar. E primul derby al antrenorului Luis Fonseca Cilleros. Toată lumea e curioasă să vadă mâna sa. Va fi un meci interesant, cu multe goluri, deschis, așa cum nu a mai fost în ultima vreme între noi și Timișoara. Suntem optimiști și credem că putem învinge în acest derby. Din păcate ne va lipsi un om de bază, Noé Pardo, care a primit ușor un cartonaș roșu în deplasarea de la Vicovu de Jos la scorul de 10-0 pentru noi. Absența lui Noé Pardo a stricat puțin strategia echipei, dar sperăm să trecem și peste asta”

Doru Popa, președinte Autobergamo Deva / frf.ro

Selecționerul Robert Lupu este antrenor și la Informatica și a transpirat la antrenamente, zilele acestea.

”Am ținut să mă antrenez, pentru că Savio este accidentat și va trebui să mă activez măcar pentru câteva minute. Este o pierdere grea, ceea ce s-a văzut și la echipa națională. Formația noastră nu stă neapărat într-un singur jucător, dar nu avem un lot foarte numeros. Am mers pe un buget mediu, o investiție de 50% din ceea ce ar fi însemnat înalta performanță. Am făcut un mix de fotbaliști tineri și fotbaliști cu experiență. La astfel de derby-uri nu cred că există favorite. Deva are avantajul terenului propriu, dar asta poate fi o presiune în plus, ce duce uneori la pierderea concentrării. Presiune există și pe umerii  noștri, așa că eu consider șansele ca fiind 50/50%. E important suportul venit din tribune, însă în derby, dacă nu ești atent, poți pierde acasă!”

Robert Lupu, antrenor Informatica

Runda a treia a debutat cu partida Dunărea Călărași- Imperial Wet Miercurea Ciuc 6-5. Văzuți drept candidați la lupta pentru titlu, harghitenii suportă deja a doua înfrângere a sezonului.

Deva și Timișoara au maximum de puncte în acest moment, șase. Alte două echipe cu șase puncte, United Galați și FK Odorheiu Secuiesc, joacă pe teren propriu, la începutul săptămânii viitoare:

  • luni, de la 18,30, United Galați – Clujana Cluj
  • marți, de la ora 18,00, FK Odorheiu S. – Bukovina Vicov.

 

Foto: Informatica – Autobergamo 10-9 (după lovituri de departajare), în finala Cupei României, martie 2018 / frf.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s