Baschet

VIDEO | Timișoara și conexiunea cu Euroliga

Budućnost Podgorica a obținut, săptămâna aceasta, prima victorie în actuala ediție a Euroligii. Succesul grupării muntenegrene a venit în etapa a VII-a, 99-84, acasă, cu spaniolii de la KIROLBET Baskonia Vitoria-Gasteiz.

La triumful care a urcat-o pe Budućnost pe locul al XV-lea a contribuit și un fost jucător de la Baschet Club Timișoara, Filip Barovic. Pivotul de 2.07, născut la 29 iulie 1990, a contribuit cu trei puncte și două recuperări.

Baschetbalistul originar din Niksic (Muntenegru) se transfera la Timișoara în vara anului 2015, când BC-ul local era deținătoarea Cupei României. Problema a fost că exact atunci au început problemele financiare ale bănățenilor, iar echipa s-a destrămat foarte repede. Filip a apucat să joace două meciuri pentru alb-violeți, ambele în Cupa României, împotriva Energiei Tg. Jiu, ambele pierdute (65-59 și 70-63). Muntenegreanul a fost titular de fiecare dată, iar în partida tur a avut cele mai bune cifre din echipa sa – 13 puncte, 9 recuperări, 3 pase decisive. În returul de la Timișoara, a adunat 10 puncte și 3 recuperări.

Din pricina turbulențelor financiare, mare parte a jucătorilor străini a plecat, iar acum formația de pe Bega are de plătit sume mari de bani și chiar a primit interdicție de transferuri. Filip Barovic s-a dus la Lukoil Academic Sofia, cu care a și câștigat campionatul Bulgariei în acel sezon, dar nu se află în grupul celor care s-au îndreptat în instanță împotriva BC Timișoara. De la Lukoil, pivotul a plecat la germanii de la Telekom Bonn, iar în vara lui 2017 s-a transferat la actuala sa formație.

Barovic a făcut parte și din naționala de seniori a statului Muntenegru, care a jucat la Cluj, în turneul final Euro 2017, în aceeași grupă cu România. Împotriva tricolorilor, el a reușit șase puncte și patru recuperări.

Citiți și: VIDEO / De la profesor la elev, acum nouă ani; de la profesor la profesor, acum

O altă conexiune a Timișoarei cu Budućnost este Milos Komatina. Actualul jucător al violeților a evoluat la Podgorica în sezonul 2013/2014, când a prins șapte meciuri în EuroCup. ”E mare bucurie în Muntenegru că Budućnost a revenit după mulți ani în Euroligă. Merită această participare, este un club foarte bine organizat, toată țara îl susține, dar competiția e extrem de puternică. Mă bucur că a venit prima victorie pentru ei”, a spus ”Koma”, aflat la al treilea sezon pe Bega.

Foto: Filip Barovic (la minge), în septembrie 2017, într-un meci amical BC Timișoara – Steaua Roșie Belgrad. Steaua Roșie este echipa pe care Budućnost a înlocuit-o în Euroligă

Video: Rezumatul partidei Budućnost – Baskonia Vitoria-Gasteiz, prima victorie a echipei din Podgorica

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s