sport

VIDEO | România, în Top 5 campionate ale lumii

Naționala feminină de volei a României este prima formație tricoloră ce a disputat un meci oficial în 2019. Chiar dacă a pierdut cu Spania, 3-2 la Alexandria (15-13, în tiebreak), echipa noastră poate merge la turneul final Euro 2019, dacă ia două seturi miercuri, pe terenul Bosniei.

”Fac parte din Federația Internațională și sunt foarte bine informat mai ales despre voleiul european. Cred că România nu și-a explorat și dezvoltat suficient potențialul. Avem campionatul din Turcia, cel din Japonia, Rusia și Italia, dar al cincilea din lume este cel din România. Aveți multe jucătoare valoroase, aveți vicecampioana europeană intercluburi, Alba Blaj, o echipă valoroasă în București, CSM. Consider că în scurt timp voleiul românesc poate reveni pe drumul care a dus la lansarea unei jucătoare precum Cristina Pârv și Luminița Trombițaș, iar acestea ar fi doar două exemple”

Vladimir Grbic

Naționala masculină joacă tot miercuri, cu Danemarca, în deplasare, însă este deja calificată la Euro 2019. Chiar și așa, Vladimir Grbic – al cărui frate, Nikola Grbic, este antrenorul naționalei masculine a Serbiei – spune că băieții au mai mult de muncit.

”Din păcate, voleiul masculin a rămas în urmă, însă poate recupera. Dacă vă uitați la handbal, vedeți jucători de 2.07 sau de 2.11 metri. Nu-mi spuneți că la volei nu se poate! Este o chestiune de căutare și de selecție. La camp-ul meu din Serbia, am avut oaspeți de la Tg Mureș: am vorbit despre camp-uri și în România, am contactat-o pe Cristina Pârv și cred că vom organiza ceva cât de curând, pentru că lucrurile trebuie să se miște”

Vladimir Grbic

Vladimir Grbic s-a născut în Banatul sârbesc, la Klek, a fost campion olimpic, în 2000, campion european, în 2001, și vicecampion mondial, în 1998, cu naționala Iugoslaviei.

”Vanja” face parte, din 2011, din Volleyball Hall of Fame.

Vladimir Grbic a împlinit 48 de ani, luna trecută, iar fratele său vitreg, Dragan, este antrenor secund la CSM Lugoj. Vladimir ”Vanja” are 242 de meciuri în naționala statului vecin, în care a jucat până la 38 de ani.

Foto: Facebook Vladimir Grbic

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s