Baschet

Ce etapă! CSM Oradea, principala beneficiară

Grupa Roșie a Ligii Naționale de baschet masculin s-a deschis cu o etapă atipică. Seria ce reunește cele mai bune șase echipe a oferit o rundă în care toate echipele considerate outsidere au câștigat.

Așadar, primele trei clasate la finalul primei faze a campionatului au cedat în partide în care plaja de puncte marcate a fost foarte îngustă, între 158, la Craiova, și 165, la Timișoara.

În ordine cronologică, SCM Timișoara (locul VI) a trecut acasă de lider, CSU Sibiu. Bănățenii s-au desprins pe final de meci – de la 73-74 la 79-74 – și au învins cu 86-79, după ce în prima fază a campionatului pierduseră de două ori împotriva ardelenilor.

”În primul rând vreau să-mi felicit echipa pentru o victorie realmente importantă în fața liderului. Dacă ar fi să compar acest meci cu cele din prima fază a campionatului, aș putea spune că am reușit să le oprim tranziția ofensivă și recuperările ofensive. Cred că puteam câștiga mai ușor, dar mă mulțumesc cu acest succes și felicit încă o dată coechipierii”

Marko Stojadinovic, jucător SCM Timișoara

Celelalte două partide s-au decis la o singură posesie diferență, la scoruri asemănătoare. CSM Oradea (locul IV) a provocat prima înfrângere acasă pentru SCMU Craiova (locul III), 80-78, grație unui coș de două puncte marcat de Giordan Watson, cu 4 secunde înaintea finalului.

“Este o victorie foarte importantă, împotriva unei echipe valoroase și care joacă foarte bine, într-o sală în care nu a învins nimeni în acest sezon. Am încercat să ținem Craiova la un număr cât mai scăzut de puncte. Este un număr nici mic, nici mare de puncte primite. Cu 78 puncte primite poți câștiga chiar dacă nu strălucești din punct de vedere ofensiv”

Cristian Achim, antrenorul CSM Oradea

În ultimul joc al etapei inaugurale din Top 6, BCM U FC Argeș Pitești (locul V) a depășit acasă U-BT Cluj, formația de pe poziția a doua, 80-79. Și aici, câștigătoarea a fost decisă după un coș de două puncte înscris în secundele de final. Tony Bishop Jr. a marcat și a adus a șaptea victorie pentru argeșeni.

”Am arătat că dacă avem puțină răbdare și dăm credit tuturor jucătorilor, putem face lucruri bune. Totul depinde de modul cum vom înțelege să ne susținem unii pe alții. Este o victorie a atitudinii, a luptei, iar cu o astfel de sală ne putem bate cu oricine”

Florin Nini, antrenor BCMU Pitești
1. CSU Sibiu 11/4 26
2. U-Banca Transilvania Cluj 11/4 26
3. CSM CSU Oradea 10/5 25
4. SCMU Craiova 10/5 25
5. BCMU FC Arges Pitesti 7/8 22
6. SCM Timisoara 6/9 21

Principala beneficiară a rundei este formația din Oradea, care a urcat pe locul al treilea și s-a apropiat la un singur punct de primele două clasate. Poate la fel de important este că rezultatele din prima etapă indică faptul că nici un meci nu este jucat dinainte în această grupă 1-6.

Foto: Marko Stojadinovic (Timișoara) | Tony Bishop (Pitești) | Giordan Watson (Oradea)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s