Tenis

Sărman Australian Open

Nu-mi amintesc să fi văzut un Mare Șlem masculin atât de anost într-a doua sa săptămână precum acest Australian Open 2019. Săptămâna a doua care ar fi trebuit să ofere crema primului turneu din Big Four a adus meciuri dezechilibrate, cu multe greșeli raportat la nivelul pretențiilor și al premiilor, cu seturi la zero și suspans zero.

Și finala titanilor a avut multe ingrediente lipsă, în ciuda faptului că a opus primii doi favoriți. Novak Djokovic a întâmpinat probleme cu Rafael Nadal doar în ultimul set, 6-3, 6-2, 6-3. Spaniolul nu a avut minge de break până la mijlocul setului al treilea, a părut crispat, nemotivat și depășit de miză.

Să lăsăm cifrele, mai exact scorurile, să vorbească mai departe. Semifinalele s-au tranșat în minimum de seturi, cu câte o manșă la zero, în fiecare dintre ele:
Djokovic – Pouille 6-0, 6-2, 6-2
Nadal – Tsitsipas 6-2, 6-4, 6-0

Sferturile au adus doar două meciuri cu mai mult de trei seturi, dar și un nou 6-0 și un abandon:
Nadal – Berdych 6-0, 6-1, 7-6
Djokovic – Nishikori 6-1, 4-1, abandon
Pouille – Raonic 7-6, 6-3, 6-7, 6-4
Tsitsipas – Bautista 7-5, 4-6, 6-4, 7-6

De fapt, în afara partidei dintre Roger Federer și Stefanos Tsitsipas, nu-mi amintesc vreun meci memorabil de la Melbourne 2019. Și când scriu memorabil, mă gândesc să-l ținem minte măcar până la următorul turneu major, nu peste ani și ani.

Una peste alta, să ne îndreptăm întreaga admirație către Novak Djokovic, la al treilea Mare Șlem câștigat consecutiv – Wimbledon, US Open, Australian Open – toate cu finale în minimum de seturi.

Sârbul cucerește al 15-lea turneu de Mare Șlem și îl depășește în ierarhia alltime pe Pete Sampras. De asemenea, el devine primul sportiv ce câștigă trofeul de la Melbourne de șapte ori.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s