Fotbal

Două etape, două schimbări de lider

Liga I de fotbal s-a reluat după vacanța de iarnă, dar se va întrerupe din nou, acum pentru două partide de verificare ale naționalei de seniori. Cele două runde jucate în ianuarie – a XIII-a și a XIV-a – s-au produs două schimbări de lider: Galațiul a detronat Deva; apoi, în urma meciului direct, gruparea hunedoreană a revenit pe prima poziție.

Etapa a XIII: United Galați – Bukovina Vicov 16-2
FK Odorheiu Secuiesc – Autobergamo Deva 4-4
Etapa a XIV: Autobergamo Deva – United Galați 2-1

Podiumul este compus din Deva (33 puncte, 14 jocuri), Galați (31 p, 14 j) și Miercurea Ciuc (28 p, 13 j). Situație parodoxală pentru a treia clasată, Imperial Wet Miercurea Ciuc, ce nu a disputat vreun meci. Întâi, Informatica Timișoara nu s-a prezentat la partida din Harghita (omologată cu 5-0), apoi partida de la Iași a fost amânată, din lipsa unei săli disponibile.

Campioana, Informatica, a schimbat aproape întreg lotul, după ce a rămas fără antrenorul Robert Lupu, și mizează pe tineri. După neprezentarea de la Miercurea Ciuc, bănățenii au fost aproape de o remiză, acasă, cu FK Odorheiu Secuiesc, dar au cedat cu 2-1.

Întrecerea internă se întrerupe până la 16 februarie, pentru un cantonament al naționalei de seniori și două meciuri de verificare cu puternica națională a Italiei. Partidele vor avea loc pe 4 și 5 februarie, de la ora 18:00, în Sala Polivalentă din Piatra Neamț, iar potrivit frf.ro lotul convocat de selecționerul Robert Lupu este compus din următorii 14:

Vlad Iancu (Autobergamo Deva), Petrișor Tonița (Autobergamo Deva), Andrei Grigoraș (FK Odorheiu Secuiesc) – portari; Adrian Pânzaru (Autobergamo Deva), Felipe Oliveira (Napoli), Mimi Stoica (United Galați), Paulo Ferreira (Autobergamo Deva), Ique Ribeiro (Cartagena), Szabolcs Mánya (FK Odorheiu Secuiesc), Marinică Plugaru (Dunărea Călărași), Laszlo Szocs (Imperial Wet Miercurea Ciuc), Cristian Matei (Imperial Wet Miercurea Ciuc), Alpar Csoma (FK Odorheiu Secuiesc), Daniel Crăciun (United Galați)

Autobergamo are cei mai mulți selecționați, patru, Odorheiu dă trei oameni, în vreme ce United, Imperial și Odorheiu au câte doi tricolori.

Citiți și: Predicția selecționerului: pe cine vede Robert Lupu în finala Ligii I

La reluare, Liga I mai programează patru etape din sezonul regular, cu un meci între două echipe aflate acum pe podium, Imperial Wet – Autobergamo, în runda a XVII-a, penultima, pe 9 martie.

 

Foto: Secvență din partida United – Autobergamo (5-3), jucată în turul campionatului | Facebook Club Sportiv United Galati

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s