Fotbal · Uncategorized

VIDEO | Ro-Moldova, trei victorii din trei meciuri și calificare de pe locul întâi

Selecționata de fotbal în sală a Republicii Moldova a trecut în faza următoare a preliminariilor Campionatului Mondial, după ce a câștigat grupa H din prima fază a calificărilor.

Moldovenii au jucat pe teren propriu, în comuna Ciorescu și au învins în ordine Țara Galilor, cu 8-4, Irlanda de Nord, 13-3, și Finlanda, 2-1 (rezumatul meciului, mai jos). Jucătorii care evoluează în Liga I a României au avut un aport decisiv în această calificare. Ei au înscris 16 din cele 23 de goluri ale moldovenilor.

Sergiu Tacot, de la Autobergamo Deva, a fost căpitanul tricolorilor de peste Prut și a înscris în toate cele trei meciuri: triplă cu Irlanda de Nord, câte un gol cu Țara Galilor și Finlanda. Și Andrian Lașcu, de la United Galați, a marcat de fiecare dată: dublă cu Irlanda de Nord, câte un gol cu Țara Galilor și Finlanda. Totuși golgheterul echipei a fost ”deveanul” Cristian Obadă, ce a izbutit două triple, contra Țării Galilor și Irlandei de Nord. În fine, Ion Anton, venit tot de la Autobergamo Deva, a punctat o dată cu Țara Galilor. Din lot a făcut parte și Constantin Burdujel, de la United Galați.

Moldova a adunat 9 puncte (golaveraj 23-8) și a fost urmată de Finlanda 6 puncte (17-3), calificată și ea. Țara Galilor, 3 puncte (7-17), a fost a treia, iar pe ultimul loc s-a clasat Irlanda de Nord, 0 puncte (6-25).

Următoarea fază a preliminariilor – a doua, dintr-un total de patru – este programată în luna octombrie a acestui an, când intră în joc și România. Moldova și România vor juca în grupe de calificare diferite.

 

Foto: Andrian Lașcu, Cristian Obadă și Sergiu Tacot savurează bucuria golului | fmf.md

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s