Baschet

EuroBasket 2021, traseul complicat al calificărilor

Naționala de baschet masculin a României joacă în această săptămână ultimele două meciuri din faza a doua a calificărilor pentru Campionatul European din 2021. Tricolorii vor întâlni Macedonia, joi, la Ploiești, și Kosovo, duminică, în deplasare.

Frecvența ”Europenelor” s-a modificat după ediția 2017, ce a programat o grupă a turneului final la Cluj. De acum, campionatul continental se va juca din patru în patru ani, nu din doi în doi, iar modalitatea de calificare s-a schimbat și ea.

România a ajuns în faza a doua a preliminariilor, după ce s-a clasat pe ultimul loc în grupa sa din calificările pentru Campionatului Mondial din 2019. Pe de altă parte, liderul grupei noastre (B), Macedonia, a ajuns aici după ce a câștigat o grupă din prima fază a calificărilor, cu Elveția și Slovacia.

Partea bună a actualei faze a preliminariilor este că toate cele trei componente ale grupei vor continua cursa, însă doar prima clasată va urca în ultima rundă a calificărilor, ce cuprinde 32 de echipe (8 grupe x 4 formații, cu jocuri între noiembrie 2019 și februarie 2021).

Ocupantele pozițiilor a doua și a treia merg în faza preliminară III (4 grupe x 4 echipe, jocuri în august 2019), de unde doar câștigătoarele grupelor ajung în ultima rundă a calificărilor, aceea de 32 de echipe.

Românii pot ocupa locul I în actuala fază a calificărilor dacă înving Macedonia la cel puțin 15 puncte diferență și se impun și în Kosovo. Pe de altă parte, o înfrângere cu Macedonia și un insucces în Kosovo la șase sau mai multe puncte diferență ar plasa România pe ultimul loc, al treilea.

Turneul final Euro 2021 va fi compus din 24 de echipe.

Foto: Facebook Federația Română de Baschet

Un gând despre „EuroBasket 2021, traseul complicat al calificărilor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s