Baschet

România, în grupă cu Slovacia și Cipru

Victoria naționalei de baschet masculin a României cu Macedonia (65-53) este insuficientă pentru ocuparea locului I în grupa B din această faza a doua a precalificărilor la Euro 2021, dar ne garantează poziția secundă.

Cum doar prima clasată – Macedonia – merge în ultima fază a preliminariilor, cea principală, tricolorii sunt nevoiți să treacă încă un hop pentru a ajunge acolo. Este vorba despre faza a treia a precalificărilor, unde vom face parte dintr-o grupă de trei echipe și de unde doar prima clasată continuă cursa, iar celelalte naționale sunt eliminate.

Citiți și: EuroBasket 2021, traseul complicat al calificărilor

Jocurile din această a treia fază a precalificărilor vor avea loc în luna august a acestui an, într-un ritm nebunesc, cu etape la 3, 7, 10, 14, 17 și 21 august, fiecare cu fiecare, tur-retur. Grupa României este completată de Slovacia – ajunsă acolo din prima fază a precalificărilor – și de Cipru, ocupanta ultimului loc în grupa D a actualelor precalificări.

Echipa noastră va juca primul meci din această fază, la 7 august, în deplasare, cu Cipru. Până atunci, trupa lui Costescu și Markovic mai are o partidă din faza a doua, cu Kosovo, duminică, în deplasare. Indiferent de rezultat, România încheie grupa B pe locul al doilea, iar Kosovo, pe al treilea, ultimul.

Foto: Facebook Federația Română de Baschet

Un gând despre „România, în grupă cu Slovacia și Cipru

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s