Tenis de masă

VIDEO | Meciul pentru o finală istorică se joacă de la ora 22,00. Ovidiu Ionescu îl înfruntă pe soțul Danielei Dodean

Ovidiu Ionescu reușește o nouă surpriză plăcută la o competiție majoră de tenis de masă. După neașteptatul argint de la Europeanul din 2018, Ovidiu s-a calificat acum în semifinala Campionatului Mondial, la dublu masculin, împreună cu spaniolul Alvaro Robles.

Cei doi îi vor înfrunta în penultimul act pe portughezii Tiago Apolonia și Joao Monteiro, acesta din urmă fiind soțul Danielei Dodean-Monteiro. Partida va avea loc astăzi, de la ora 22,00 și va putea fi urmărit pe internet, la acest link laola.tv.

Tabloul de dublu masculin a cuprins 64 de perechi, iar Ionescu și Robles au câștigat patru partide până la calificarea în semifinale, ceea ce le asigură cel puțin bronzul:

4-0, cu rușii Gadiev, Skachiov

4-1, cu bulgarii Bobocică, Stoyanov

4-1, cu Groth (Danemarca), Pitchford (Anglia)

4-0 (5, 7, 11, 9), cu suedezii Falck, Karlsson

Perechea româno-suedeză a cedat doar două seturi în cele patru tururi trecute, dar și portughezii stau bine. Au pierdut trei seturi în patru meciuri: au și eu două victorii cu 4-0, însă în turul second au cedat două manse (4-2) în fața austriecilor Gardos, Habeson.

În cealaltă semifinală se înfruntă două cupluri din China, Ma, Wang vs. Liang, Lin. Competiția mondială are loc la Budapesta și se încheie duminică.

Cel mai titrat sportiv român la Campionatele Mondiale este Angelica Rozeanu. Ea a fost campioană mondială de șapte ori consecutiv, între 1950 și 1956. Rozeanu a fost ultima europeană care a căștigat titlul mondial la tenis de masa la simplu, toate câștigătoarele de după ea fiind de origine asiatică.

În 2016, Adina Diaconu și Andreea Dragoman au devenit campioane mondiale la dublu fete, categoria junioare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s