Uncategorized

VIDEO | Victoria nervilor tari. Ovidiu Ionescu, în finala Campionatului Mondial

Ovidiu Ionescu şi spaniolul Alvaro Robles vor lupta pentru aur în proba de dublu masculin, după ce s-au calificat în finală, aseară, la Campionatele Mondiale individuale de tenis de masă de la Budapesta, după un meci cu multe răsturnări de scor în penultimul act.

Ionescu şi Robles au câştigat în semifinale cu 4-3 (11-6, 3-11, 10-12, 11-7, 11-7, 9-11, 11-8) în faţa portughezilor Tiago Apolonia/Joao Monteiro, acesta din urmă fiind chiar soțul Danielei Dodean.

Cuplul româno-spaniol a condus cu 1-0 la seturi, apoi s-a făcut 1-2 și 3-2, scor la care Ionescu și Robles au fost la două puncte de victorie (9-9). Portughezii au câștigat însă, setul al șaselea, iar în decisiv au avut prima șansă, când au condus cu 8-4. Ionescu şi Robles au revenit au câștigat ultimele șapte mingi și s-au calificat într-o finală mondială, ceea ce pentru tenisul de masa din Spania este o premieră.

În cealaltă semifinală au evoluat patru jucători din China: Long Ma şi Chuqin Wang – Jingkun Liang/Gaoyuan Lin 4-0 (12-10, 11-7, 11-7, 11-5). Finala dintre Ovidiu Ionescu (39 ITTF) /Alvaro Robles (51 ITTF) şi cuplul chinez Long Ma/Chuqin Wang va avea loc astăzi, de la ora 13:00, ora României.

Ma Long are 30 de ani și este un fost număr 1 la individual, este adevărat în urmă cu mai mult de nouă ani, iar Wang are 18 ani și se găsețte pe locul 83 ITTF, cea mai bună clasare a carierei. Cei doi au pierdut doar trei seturi în cele cinci victorii care i-au dus în finală, în vreme ce perechea româno-spaniolă a cedat cinci seturi.

Foto: antrenorul Andrei Filimon și Ovidiu Ionescu | Facebook Federația Română de Tenis de Masă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s