Tenis

VIDEO | Iunie și iulie, lunile cu câte două turnee ITF Juniors

România găzduiește șase turnee din circuitul ITF Juniors, în acest an 2019. Ele sunt ”condensate” în patru luni: mai, iunie, iulie și august. Din septembrie până în aprilie, țara noastră nu există pe harta ITF Juniors (U18), în primul rând pentru că nu avem nici un complex sportiv capabil să găzduiască un turneu indoor.

Mediaș a fost gazda turneului din luna mai, câștigat la masculin de românul Nicholas David Ionel, după o finală cu bosniacul Nemanja Malesevic (6-4, 6-3). La dublu băieți, s-au impus Cezar Crețu (România) și Ronan Jachuk (SUA). La fete, am avut o semifinalistă, Smaranda Corneanu, învinsă de cea care avea să câștige turneul, belgianca Sofia Costoulas (6-4, 7-5). Turneul de la Mediaș are cel mai ridicat nivel dintre cele găzduite de România (J2).

Interviu Nicholas David Ionel, după succesul din turneul de la Mediaș

În iunie, vor avea loc turneele de la Bistrița (J4, 10-15 iunie) și de la Tg. Jiu (J5, 17-22 iunie). Ambele se organizează pe zgură. De fapt, toate cele șase competiții din România sunt outdoor, cu suprafață de joc zgura.

Timișul va găzdui anul acesta ambele turnee de juniori U18 din luna iulie. Fostul vicepreședinte al FR Tenis, Ovidiu Șola, a preluat licența turneului de la Cluj, și l-a mutat la arena Dyadora din Giroc. Acesta are gradul J5 și va avea loc în perioada 1-6 iulie.

Al doilea turneu are rang superior – este de nivelul 3 – și va avea loc la arena Tivoli din Timișoara, în perioada 9-13 iulie. Este vorba despre Internaționalele de juniori ale României, competiție ajunsă la ediția a 24-a.

Întrecerea din august va fi găzduită de Tenis Club București, la final de lună, cu începere din 27 august.

Citiți și: Santana, iarba și vacile. Și o vorbă de duh rămasă vie după decenii și decenii

În regiune, cele mai multe turnee sunt găzduite de Ucraina – șapte. România, Serbia și Bulgaria au câte șase, Ungaria – cinci, iar Republica Moldova – patru, toate la Chișinău.

Foto: frt.ro

Un gând despre „VIDEO | Iunie și iulie, lunile cu câte două turnee ITF Juniors

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s