sport

VIDEO | Alina Rotaru, a doua în cel mai original concurs din lume

Austriecii au montat un podium de 72 de metri lungime și 25 de tone – „The FlySwat” – în plin centrul orașului Innsbruck, pentru concursul atletic Golden Roof Challenge, ajuns la a 15-a ediție. Românca Alina Rotaru s-a aflat printre protagonistele întrecerii disputate la doar câțiva metri de spectatorii veniți să vadă competițiile de săritură în lungine și săritură cu prăjina.

Concursul în care a fost angrenată Alina s-a dovedit foarte echilibrat, cu Maryna Bekh-Romanchuk (Ucraina) câștigătoare cu o săritură de 6.74, urmată de Alina Rotaru (6.66, săritură pe care o puteți vedea în materialul video de mai jos) și Nastassia Mironchyk-Ivanova (Belarus, 6.65 m). La masculin, competiția a fost câștigată de liderul mondial, cubanezul Juan Miguel EVHEVARRIA, cu 8.15 metri.

În concursurile de săritură cu prăjina, locul I a fost ocupat de Angelica BENGTSSON (Suedia, 4.61), la feminin, și de Kostas FILIPPIDIS (Grecia, 5.61), în întrecerea băieților.

Numele concursului vine de la o clădire importantă din Innsbruck, Acoperișul Auriu (în germană Goldenes Dachl). Este o clădire cu bovindou în stil gotic târziu, situată în centrul orașului vechi, considerat o emblemă a localității. Acoperișul bovindoului a fost decorat cu 2657 plăci de cupru aurite în foc din porunca regelui german și viitorului împărat Maximilian I. Competiția de anul acesta a fost un omagiu pentru Maximilian I, care a pierit exact cu cinci secole în urmă.

Foto: Facebook Golden Roof Challenge

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s