Tenis

România, cu o singură jucătoare în finalele turneului ITF Juniors de la Timișoara

Două întreceri de tenis din circuitul mondial al juniorilor au loc în zona Timișoarei, în această perioadă. Una dintre ele, se încheie mâine, iar cealaltă se va desfășura săptămâna viitoare.

Dyadora Trophy, turneu de categorie J5, a programat astăzi finalele de dublu, în care nu a fost implicat nici un jucător din țara noastră. La fete, italiencele Elena RAFFAETA / Camilla RAGGI au depășit perechea cap de serie nr. 1, Ema BOLEBRUCHOVA (Slovacia) / Denise HRDINKOVA (Cehia), cu 6-3, 6-2.

Și pe tabloul băieților, principalii favoriți au cedat în ultimul act: Kalin IVANOVSKI (Macedonia) / Luka MIKRUT (Croația) – Dian NEDEV / Denislav PRODANOV [Bulgaria, 1] 6-3, 6-4.

Tot astăzi s-au jucat semifinalele la simplu, unde am avut un duel românesc: bucureșteanca Vanessa Ioana Georgiana POPA-TEIUȘANU [fav. 4] a învins-o pe localnica Anca Alexia TODONI (CSM Timișoara) 6-1, 6-2. Vanessa va juca în finală cu Denise HRDINKOVA [Cehia, fav. 6], care nu a cedat nici un ghem în semifinala cu Reka Kata MATKO (Ungaria), 6-0, 6-0.

Popa-Teiușanu a învins doar jucătoare din România în cele patru partide de pe traseul spre finală și a cedat un singur set, în sferturi, cu Sofia Nicolae, 6-1, 1-6, 6-0.

Macedoneanul Kalin IVANOVSKI va disputa și finala de simplu, după ce a câștigat-o pe cea de dublu. Kalin l-a eliminat astăzi pe principalul favorit, Dian Nedev, din Bulgaria, 7-5, 7-6, jucător cu care se întâlnise și în finala de dublu. El va juca pentru trofeul turneului de simplu băieți cu un alt bulgar Denislav PRODANOV [2], victorios cu românul Stefan ANDREI, 6-0, 6-3.

Finalele au loc mâine (sâmbătă, 6 iulie), de la ora 10,00, la arena Dyadora din Giroc (localitate din zona metropolitană a Timișoarei), str. Neptun nr. 31.

Al doilea turneu ITF Juniors are un rang superior, J3, și va avea loc în perioada 9-13 iulie, la arena Tivoli din Timișoara. Este vorba despre Internaționalele de tenis juniori ale României, competiție ajunsă la ediția a 24-a. Potrivit informațiilor disponibile la această oră, principalii favoriți de la simplu vor fi Maria Bondarenko (Rusia, ITF 132) și Luciano Darderi (Italia, locul 95 mondial).

Foto: Vanessa Ioana Georgiana POPA-TEIUȘANU (Facebook personal)

Un gând despre „România, cu o singură jucătoare în finalele turneului ITF Juniors de la Timișoara

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s