Tenis

Un thriller, la meciul 700

Simona Halep, numărul patru mondial, a fost învinsă de Taylor Townsend cu 2-6, 6-3, 7-6 (4), în runda a doua de la US Open. Jucătoarea română de tenis a anulat două mingi de meci ale adversarei, la 5-3 și 40-15, dar și a pierdut o șansă de a închide partida, la 6-5, în „decisiv”, când a avut 40-30 pe serviciul americancei.

La US Open, Simona Halep a fost pentru a 37-a oară consecutiv pe tabloul principal al unui turneu de Mare Șlem

A fost al 700-lea meci pentru Simona în circuitul mondial, unde are 490 de victorii și 210 înfrângeri. Campioana en titre de la Wimbledon a pierdut în faţa unei adversare venite din calificări: Townsend (23 ani, 116 WTA) a riscat totul și a jucat serviciu-vole în multe momente. Americanca a avut 105 veniri la fileu în întreg meciul.

„Chiar cred că a jucat minunat. A fost foarte inspirată la fiecare minge. A venit foarte mult la fileu și nu a greșit prea mult. Este de necrezut… A jucat foarte bine. A meritat cu adevărat să câștige pentru că a dat totul și nu s-a gândit la înfrângere. A avut încredere 100% până la ultima minge”

Simona Halep

La US Open, Simona a fost pentru a 37-a oară consecutiv pe tabloul principal al unui turneu de Mare Șlem, unde a adunat 88 de meciuri castigate și 36 pierdute. Românca păstrează randamentul cel mai slab la New York, unde are 17 victorii și 10 înfrângeri, singura întrecere de Mare Șlem la care nu a jucat măcar o finală.

Procentajul cel mai bun îl are la Rolland Garros, unde a și jucat cele mai multe meciuri: 28 de victorii și 9 înfrângeri, cu titlu în 2018 și finale, în 2014 și 2017.

„Nu sunt surprinsă pentru că poate juca bine. Dacă vine la fileu, dacă poate păstra acest ritm, realizează lucruri mari. Dar întotdeauna când înfrunți un jucător de top, nu ai nimic de pierdut. Te simți liber pe teren și probabil de aceea a reușit să joace 100% corect”

Simona Halep

Halep câştigase toate cele trei meciuri anterioare cu Townsend, fără set pierdut. Simona o învinsese și în 2018 la Roland Garros, când a cucerit trofeul. Atunci, cele două s-au înfruntat tot în turul al doilea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s