Fotbal

Milovac, în presa din Serbia: „Mi-ar plăcea să ajung la națională și în campionatul spaniol”

Informatica Timișoara a fost întotdeauna o echipă unde jucătorii sârbi s-au simțit foarte bine. Internaționalii Stefan Rakic (acum legitimat la Imperial Wet Miercurea Ciuc) și Milos Simic (la formația maghiară Haladas) au cucerit trofee cu gruparea de pe Bega și au rămas cu amintiri frumoase.

Stojan Milovac, în meciul cu United Galați, când a înscris o triplă | Foto: Facebook Miruna Maria Mihancea

Chiar și astăzi, când Informatica se află într-o perioadă de austeritate financiară, doi plavi joacă pentru Timișoara și o fac cu succes. Unul dintre ei este Darko Ristic, care în urma evoluțiilor din campionatul României a fost rechemat la naționala Serbiei, pentru recentele partide amicale cu Polonia, în deplasare.

Celălalt este Stojan Milovac, un jucător în vârstă de 23 de ani, care speră și el să ajungă sub tricolorul țării vecine. Milovac a marcat 17 goluri, în zece partide pentru Informatica, astfel că oficialii din Belgrad s-au interesat de forma lui.

„Da, este adevărat că sârbii ne-au întrebat și de Stojan. De modul cum se pregătește, cum evoluează. Este și el în vizorul selecționerilor sârbi”

Florin Chirițescu, director sportiv Informatica Timișoara

Milovac a punctat ieri de trei ori în Victoria bănățenilor, 6-1, acasă, cu ultima clasată, Clujana Cluj. Sârbul nu este la prima „triplă” în acest sezon: a înscris toate goluri formației sale, în înfrângerea de pe teren propriu cu United Galați, 3-4, chiar în etapa de debut a campionatului, dar cea mai bună performanță este aceea de a înscrie de cinci ori: s-a întâmplat la începutul lui octombrie, când „Info” a învins la Cluj cu 8-1.

Chestionat de site-ul Futsal News Serbia despre planurile de viitor, „nouarul” timișorenilor a mărturisit că se gândește la un transfer în Spania și la atenția selecționerului:

„Deocamdată, mă concentrez pe contractul cu Informatica și vom vedea pentru viitor. Mi-ar plăcea să simt farmecul futsalului spaniol și al celei mai puternice ligi din Europa. Desigur, la fel ca în cazul oricărui jucător, dorința mea este să joc pentru echipa națională, sper la atenția celor ce fac selecția”

Stojan Milovac

Sârbul a vorbit și despre viitorul pe termen scurt, adică la sezonul 2019/2020 din România: „Așteptările sunt întotdeauna mari, pentru că Informatica este un club de nivel înalt. Scopul inițial este calificarea în playoff. Cu echipa de până acum și câteva întăriri bune, cred că putem ajunge în finala campionatului”.

Citiți și: Nota de plată: trei suspendați la startul Turului de Elită

Fost jucător la Forum Vrsac, Stojan s-a referit și la cele 17 goluri înscrise în acest campionat: „Foarte mare performanță, sunt foarte mulțumit. Acesta este un impuls pentru o muncă și mai bună”.

Ceea ce nu au precizat sârbii este că Milovac joacă și în fotbalul pe teren mare, în Liga a IV-a a județului Timiș, la Rapid Săcălaz, unde evolueaza si selectionerul Romaniei, Robert Lupu. Pentru fotbalistul sarb, jocurile oficiale din 2019 s-au încheiat, căci atât Săcălazul, cât și Informatica Timișoara, care stă în etapa a XII-a a Ligii I de fotbal în sală, nu mai au de susținut niciun meci.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s