Tenis de masă

Familia Dodean: patru frați, în patru zări. „Sper să ne vedem în august, măcar o săptămână-două” | VIDEO

Daniela este la Porto (Vilanova de Gaja), în Portugalia, Andreea se află la Moscova. Dacă îți trece prin cap să parcurgi distanța dintre cele două localități cu mașina ai de condus peste 4.400 km. Adrian locuiește în Germania și doar Cristian a rămas în țară.

Daniela, Cristian, Adrian și Andreea, frații Dodean

Toți cei patru copii din familia arădeană Dodean au făcut tenis de masă. Cel mai mare – Cristian (născut în 1978) – s-a apucat relativ târziu de sport, iar acum este antrenor la CSM Arad. L-au urmat Adrian (1985), Daniela (1988) și Andreea (1990), care au evoluat ori încă evoluează în afara țării.

Adrian s-a stabilit în Germania, unde a continuat să joace tenis de masă, dar a fost nevoit să și lucreze. Chiar în acest 2020, la 35 de ani, Adrian Dodean a promovat cu Union Velbert în liga a III-a. „Ei au apucat să încheie campionatul și au promovat”, punctează Cristi. Uneori, Adi vine în țară pentru Campionatele Naționale individuale și obține rezultate bune – așa cum am scris la vremea respectivă, LINK AICI – chiar dacă face „doar două antrenamente pe săptămână”.

Daniela este cu siguranță „vedeta” familiei: prezență constantă în Champions League (sezonul acesta sub culorile echipei franceze Metz TT), dublă campioană europeană cu echipa României (2017, 2019) și recent calificată la o nouă ediție a jocurilor Olimpice.

„Dana e sănătoasă, se recuperează după operația de la gleznă și face exerciții fizice. Din păcate, ea nu are masă de joc acasă. Din punctul ei de vedere, a fost o perioadă OK, pentru că se poate recupera mai bine, nu a trebuit să forțeze, dar nimănui nu-i place să se oprească din cauza acestui virus”

Cristian Dodean

Andreea Dodean, care a jucat de-a lungul carierei în Italia și Austria, a fost nevoită să renunțe la cariera profesionistă, din pricina unei accidentări la umăr. Ea s-a mutat la Moscova, împreună cu soțul ei, Stanislav Golovanov, un jucător rus de tenis de masă, care a evoluat pentru naționala Bulgariei. „Andreea mai dă ore particulare de tenis de masă și se pune la punct cu limba rusă”, spune fratele ei, Cristian.

„Ne este foarte greu așa, dar e important că avem tehnologia avansată, internetul, care ne ajută să comunicăm. În vară urma să ne întâlnim cu toții, să petrecem câteva săptămâni împreună, cum facem de obicei. Din nefericire, nu cred că se va întâmpla acest lucru, în acest an. Totuși, sper să ne vedem în august, măcar o săptămână-două”

Cristian Dodean

Cristian Dodean este antrenorul echipei de senioare de la CSM Arad, care ocupă locul al cincilea în Superligă, un campionat despre care nu se știe dacă va continua sau va fi anulat.

„Din ce văd în alte țări, se cam finalizează campionatele, dar acum rămâne de văzut ce hotărăște Federația Română de Tenis de Masă. Totuși, dacă școlile sunt închise până în septembrie, eu nu văd semnale pozitive, în sensul că am putea continua, că am putea juca mai devreme de septembrie, iar în septembrie va fi celălalt campionat”

Cristian Dodean, antrenor CSM Arad

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s