La pedale

Pistă de lux pentru bicicliști. Partea finală a lucrărilor va fi transmisă în direct | VIDEO

Da, în Olanda se întâmplă, unde altundeva? Bine, ar mai fi existat varianta „Danemarca”, dar tot Olanda avea cota cea mai bună de răspuns corect.

„MaasWaalpad” se numește această pistă de mare viteză, în lungime de 12 kilometri și care costă 22 de millioane de euro (€). La noi probabil că s-ar fi găsit un număr apreciabil de „haștaghiști” indignați de costul ridicat. Aceiași „haștaghiști” dispuși oricând să critice lipsa pistelor de biciclete.

Podul de 460 de tone, transportat pe fluviul Maas

Dar să trecem la datele concrete: pista de biciclete de mare viteză a fost construită în provincia olandeză Gelderland, leagă localitățile Cuijk și Nijmegen și traverseavă fluviul Maas. Podul de oțel este ultima piesă ce va fi asamblată: el a fost adus pe apă, iar montarea sa va fi transmisă în direct pe internet, pe site-ul municipalității din Cuijk, mâine, de la ora 9,00 AM (ora României). Lungimea sa este de 147 metri, are 6 metri lățime, cântărește 460 tone și este prevăzut și cu trotuar.

Constructorii au ales varianta acestei transmisiuni în direct, pentru că multă lume s-a arătat interesată de eveniment, iar mulțimile de curioși ar fi constituit un pericol în contextul pandemiei de coronavirus.

Construcția pistei de biciclete a început în iunie 2019

Realizarea traseului este un proiect de colaborare între provinciile Gelderland, Noord-Brabant și Limburg și municipiile Cuijk, Mook și Middelaar, Heumen și Nijmegen. O rețea de piste rapide există deja în zonă și le permite locuitorilor din Cuijk, Mook, Middelaar și Heumen să meargă cu bicicleta, să lucreze și să facă școală în Nijmegen și în împrejurimi în siguranță, confort și rapiditate. Podul de biciclete peste Maas scutește un ocol de 2,5 km în comparație cu traseul prin A73. Autoritățile anunță că mulți navetiști și studenți vor folosi podul pentru a ajunge la Nijmegem, orașul central al regiunii, cu o populație de 170.681 locuitori și considerat a fi cel mai vechi din Olanda. Nijmegen a sărbătorit 2000 de ani de existență în 2005.

Construcția pistei de biciclete a început în iunie 2019, cu termen de finalizare în septembrie 2020.

Un gând despre „Pistă de lux pentru bicicliști. Partea finală a lucrărilor va fi transmisă în direct | VIDEO

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s