La pedale

La 180 de grade: în lume, tot ce ține de bicicletă se vinde ca pâinea caldă!

Puține sunt afacerile care pot raporta o creștere a vânzărilor în aceste perioadă grea prin care trece întreaga planetă. Cu toate acestea, tot ce ține de bicicletă se dă foarte bine. Vânzările de biciclete noi pe eBay s-au triplat în aprilie, iar vânzările second-hand au crescut cu 23% în comparație cu 2019. Halfords, cel mai mare retailer cu biciclete din Marea Britanie, relatează că vinde dublul cantității normale de biciclete.

Piste speciale pentru bicicliști au fost amenajate în întreaga lume, pe perioada pandemiei. Imagine din Bogota, Columbia

Și magazinele de reparații pentru biciclete lucrează din plin: în Marea Britanie, multe astfel de magazine sunt deschise în trei ture, inclusiv noaptea, notează „We love Cycling”.

Ani de zile, piața a fost dominată de nevoile „MAMIL-urilor”. MAMIL este un acronim pentru un „bărbat de vârstă mijlocie în lycra” (middle-aged man in lycra), adică bărbații care călătoresc pe bicicletele de curse scumpe pentru petrecerea timpului liber, purtând pantaloni și tricouri de ciclism mulate pe corp.

Citiți și: Pistă de lux pentru bicicliști. Partea finală a lucrărilor va fi transmisă în direct

Totuși, această tendință s-a schimbat semnificativ în ultimele două luni. Femeile devin la fel de interesate de bicicletă, ceea ce se întâmplă și cu tânăra generație sub 35 de ani. Cererea este foarte mare pentru bicicletele hibride care îți permit să faci un efort mai mic. Variantele mai ieftine (sub 1.000 EUR) sunt foarte greu de găsit, iar dacă ai ajuns să cumperi un kit de reparații, te poți considera norocos.

Pe de altă parte, persoanele în vârstă caută și o alternativă la transportul public. Și asta a dus la vânzări mai mari de e-biciclete. „În prezent, cu siguranță există o problemă cu care se confruntă magazinele și care sunt problemele legate de aprovizionare”, a declarat Paul Walker, proprietarul distribuitorului de piese pentru biciclete și accesorii Hykeham Wholesale. „A devenit o absolută nebunie. Am făcut trei luni de vânzări într-o lună. A fost cu adevărat neașteptat. Se pare că luna aceasta va fi similar, dacă aș mai avea stocuri”, a adăugat Walker, citat de The Guardian.

Marea Britanie, în special, trăiește cu frenezie acest moment de vârf al bicicletei. Odată ce guvernul a prezentat pachetul de investiții în ciclism de două miliarde de lire sterline, acest lucru era de așteptat. Prima etapă – în valoare de 250 milioane de lire sterline – este în desfășurare, prin amenajarea în orașele din Anglia de piste pentru biciclete cu spațiu protejat, trotuare mai largi, intersecții mai sigure pentru bicicliști și coridoare doar pentru biciclete și autobuze.

La Londra, vor fi amenajate piste de biciclete în tunelurile de metrou dezafectate

Programul își dorește să încurajeze deplasările pe jos și cu bicicleta, având în vedere că din cauza măsurilor de distanțare socială capacitatea transportului public local s-a diminuat foarte mult: doar unul din zece pasageri mai poate călători cu transportul public.

Cele mai ambițioase proiecte sunt cele ale regiunii Greater Manchester, care dorește să creeze circa 250 km de piste pentru biciclete protejate și al Londrei, care are în plan construirea unui tunel subteran pentru biciclete (Bike Tube), deasupra liniilor de metrou sau în tunelurile liniilor scoase din uz.

Și alte țări trăiesc povești similare

În Germania, există o explozie vânzărilor de biciclete electronice, care au depășit vânzările bicicletelor obișnuite. Același lucru s-a întâmplat în SUA. „Vânzările de biciclete electronice au început destul de greu în timpul blocajului, deoarece multe magazine de vânzare cu amănuntul au fost închise. Cu toate acestea, de când s-au redeschis magazinele de biciclete, vânzările au crescut rapid”, a declarat Ryan Citron, analist de cercetare la Guidehouse. În SUA, vânzările au crescut cu 90% față de anul trecut.

Afluxul de biciclete noi înseamnă că orice țară are nevoie de infrastructură mai bună pentru a păstra cicliștii în siguranță. Și asta nu se va întâmpla peste noapte. Cu toate acestea, țările și municipalitățile din întreaga lume dezvoltă programe pentru sprijinirea noilor călători. Nici măcar în Copenhaga – un fel de capitală mondială neoficială a bicicletei – nu s-a întâmplat peste noapte!

Din păcate, în România, legislația și atitudinea autorităților nu ajută: am rămas una dintre puținele țări din Uniunea Europeană în care nici măcar un detaliu elementar, precum lățimea pistei de biciclete, nu este reglementat!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s