La pedale

Austria înzecește fondurile destinate a încuraja mersul pe bicicletă

Ministrul federal al Protecției Climei de la Viena, Leonore Gewessler, a anunțat cu ocazia Zilei Internaționale a Bicicletelor un pachet complet de finanțare pentru managementul mobilității și al climei. Bugetul anunțat este de până la 40 de milioane de euro, de aproape zece ori mai mare decât în ​​anul precedent.

„Construirea traseelor ​​pentru biciclete are acum un dublu sens: poți merge în siguranță și sănătos de la punctul A la punctul B cu bicicleta și fiecare euro investit într-un traseu pentru biciclete intră în economia locală. Cu finanțarea pentru biciclete, creăm 18.000 de locuri de muncă sigure în Austria”

Leonore Gewessler

Statul austriac sprijină o gamă largă de măsuri: oferta se adresează orașelor, municipalităților, companiilor și asociațiilor, precum și sectorului turistic. Va fi oferită co-finanțare pentru crearea de trasee pentru biciclete și instalații de depozitare a bicicletelor, sisteme de închiriere a bicicletelor, dar vor exista și acțiuni de sensibilizare, precum campaniile de informare și promovare.

De exemplu, vor fi sprijinite firmele ce-i încurajează pe angajați să vină la serviciu cu bicicleta, cu rată de finanțare de până la 30% din costurile eligibile.

Noua prioritate: conexiunile rapide din zonele urbane

Pentru a crea oferte atractive navetiștilor din regiunile urbane din Austria și din jurul acestora, autoritățile vor finanța conexiunile rapide pentru biciclete, chiar construirea unor autostrăzi de bicicilete. Toate acestea vor deveni o prioritate. Aici rata de co-finanțare este mai mare – 50% din costurile eligibile – pentru că și costurile de investiție sunt ridicate.

Citiți și: Bicicleta, răspunsul perfect pentru „distanțarea socială”

Recentul anunț nu face decât să confirme aplecarea austriecilor spre încurajarea mersului pe bicicletă: țara central-europeană se află la mijlocul unui Master Plan Ciclist – 2015-2025 – a cărui țintă este să crească cu 31% procentul de populație ce folosește bicicleta.

Poza cu care căile ferate austriece (OBB) promovează vagoanele cu rastel

Și că să aducem toate aceste cifre mai aproape de România, iată cum investițiile în piste și facilități pot atrage turiști de pretutindeni: personal cunosc grupuri de români care fac „ciclo-turism” în Austria. Cea mai populară variantă pare aceea de a merge cu mașina până la o gară din Viena, de a urca bicicleta în tren – austriecii (OBB) au vagoane speciale, cu rasteluri pentru biciclete – de a merge până la Passau (prima localitate din Germania, după granița austriaco-germană) și apoi de a te întoarce „pe șa” la gara din Viena.

Sunt undeva la 350 de kilometri, toți pe piste de biciclete aflate pe malul Dunării, distanță pe care o puteți parcurge într-un număr de zile la alegere. După cât vă țin mușchii și buzunarul…

Românii, pe traseul Passau – Viena

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s