La pedale

Examenul pentru „permisul de biciclist”, prima încercare adevărată din viața școlarilor austrieci: „Este pasul spre independență” | VIDEO

„Permis de biciclist”? Da, există în Austria, dar – atenție – numai pentru copii și nu reprezintă o joacă. Poți susține examenul undeva în clasa a IV-a, însă este unul foarte riguros, și cu parte practică, și cu parte teoretică. Testarea vine după o serie de lecții cu instructori specializați, iar examinatorii sunt polițiști.

Ce câștigă copiii? Eu aș spune că în primul rând responsabilitate, apoi dreptul de a circula pe drumurile publice, încă de la vârsta de 9-10 ani. Neînsoțiți, dar numai cu acordul părinților.

Prima fază a pregătirii pentru examen, în curtea școlii

Învățarea mersului pe bicicletă a devenit de multă vreme materie obligatorie în întreaga Austrie, dar examenul este opțional.  Dacă nu trec acest test la vârsta de 9 sau 10 ani, copiii pot merge singuri cu bicicleta de la vârstă de 12 ani și se pot deplasa cu bicicleta la orice vârstă dacă sunt însoțiți de o persoană de peste 16 ani.

Legislația austriacă este foarte clară de decenii în șir, în vreme ce la noi știm doar că tinerii pot merge cu bicicleta pe drumurile publice cu începere de la 14 ani. În școlile noastre, învățarea mersului pe bicicletă este nereglementată, lăsată la voia unor entuziaști, care se găsesc ici-colo în sistemul de învățământ.

„Fiecare copil austriac își va aminti examenul. Este un eveniment foarte important în viața unui copil

„În 2019, am pregătit aproximativ 2.000 de copii din 90 de clase din Graz, copii din clasa a IV-a. Deci, grupa de vârstă este în jur de 9-10 ani și împărțim clasa în două grupuri. Ne pregătim cu doi instructori pe grup, iar grupul are maximum 14 copii, dar și acest număr  este destul de mare. 13-14 copii este numărul maxim, însă noi recomandăm grupuri mai mici”, spune Jörg Ofner, cel care coordonează programul de pregătire în Graz.

Jörg Ofner și Melanie Troppe de la Austrian Mobility Research Group (FGM-AMOR) au fost invitații unui webinar în limba română, organizat de rețeaua Civinet România, și au vorbit despre modul cum merg lucrurile acolo.

„Două ore de antrenament cu fiecare grup sunt suficiente, deoarece copiii obosesc. Nu sunt obișnuiți să parcurgă distanțe lungi și nivelul atenției le scade. Împărțim pregătirea în două faze. Prima fază, antrenamentul în zona protejată, care este în principal curtea școlii, iar a doua fază este pregătirea în trafic. Training-ul nostru este finanțat de orașul Graz și de o companie de asigurări și, prin urmare, putem oferi pregătirea gratuită pentru școli, de aceea avem un număr așa de mare de cursuri”

Jörg Ofner

Citiți și : Educația ciclistă se va preda în școala primară. 51 de măsuri de luat pentru stimularea mobilității

Pregătirea începe într-o zonă protejată, unde sunt verificate bicicletele și se fac exerciții cu copiii. Cel puțin trei exerciții, iar acest prim pas spun eu că poate fi aplicat și în România, fără prea mare efort.

„La primul exercițiu, copiii trebuie să pună frână pe linia de oprire. În al doilea exercițiu trebuie să privească înapoi peste umărul stâng, deoarece în Austria traficul este pe dreapta și trebuie să vadă ce se află în spatele lor. Fie le arătăm câteva simboluri, fie pur și simplu ridicăm mâna și le arătăm un anumit număr de degete și trebuie răspundă câte degete văd, în timp ce merg cu bicicleta. Într-al treilea exercițiu, îi învățăm semnalizarea cu mâna stângă, iar copiii trebuie să privească din nou peste umăr și să ne arate semnalizarea cu stânga. În timp ce facem aceste trei exerciții, putem verifica dacă ei sunt capabili să se descurce în trafic, dacă bicicleta este sigură. Apoi decidem dacă mergem afară și de cele mai multe ori putem lua toți copiii afară. Facem asta cu doi instructori. Așadar, un instructor va merge în față, iar cel de-al doilea în spate. Este posibil ca profesorii să se alăture pregătirii, dar în mod normal merg doar instructorii care se vor ocupa de grup și ne plimbăm în împrejurimi”

Jörg Ofner
PERMISUL DE BICICLIST: „Fiecare copil austriac își va aminti examenul. Este un eveniment foarte important în viața unui copil. Este un pas mare spre independență”, spune Jörg Ofner, care între timp a devenit coordonatorul instructorilor din Graz, Austria

Pașii următori sunt mai greu de implementat în țara noastră, căci ne trebuie o legislație clară, dar cei curioși să știe cum funcționează întregul sistem pot urmări toată prezentarea în linkul YouTube de mai jos.

Canalul YouTube al CIVINET ROMÂNIA vă oferă modele de bună practică, noutăți din domeniul mobilității urbane, recomandări de la experți din acest domeniu

La același webinar s-a vorbit despre un model de bună practică în domeniul mobilității urbane de la Făgăraș (județul Brașov).

Citatul de final al prezentării de la Graz este cu siguranță cel mai bun final și pentru acest articol: „Indicatorul pentru ce înseamnă un oraș bun este acela când un copil pe tricicletă sau pe bicicletă se poate deplasa în siguranță oriunde. Un oraș bun pentru copii este un oraș bun pentru oricine”. Cuvintele îi aparțin fostului primar al Bogotei, Enrique Peñalosa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s