Tenis de masă

Ironia sorții: Samara, Dodean și Diaconu, din nou în aceeași grupă, în Champions League

Pentru al doilea an consecutiv, cele trei tricolore au nimerit în aceeași grupă a Ligii Campionilor. KTS Enea Siarka Tarnobrzeg, deținătoarea trofeului, a fost cap de serie nr. 1: repartizată în Grupa A, trupa poloneză unde evoluează Eliza Samara a nimerit în aceeași serie cu Metz TT, unde sunt legitimate Daniela Dodean și Adina Diaconu.

Sezonul trecut,  Tarnobrzeg a câștigat cu 3-0 amblele meciuri directe din grupă, iar cele două formații cu românce în lot s-au clasat pe primele două locuri și au avansat în sferturile de finală. Sezonul 2019/2020 a fost întrerupt după sferturile de finală (Tarnobrzeg se calificase în semfinale), fără desemnarea unei campioane, astfel că formația poloneză rămâne deținătoare a trofeului.

Din 2015 încoace, Tarnobrzeg și Metz au un bilanț bogat al întâlnirilor directe. Șase, dintre care cinci victorii poloneze. În 2015, cele două grupări s-au înfruntat în finala Cupei ETTU (3-1 și 3-2 pentru Tarnobrzeg). După acel sezon, echipa din Polonia a trecut în Champions League, unde a jucat finala în trei dintre ultimele patru ediții încheiate. A pierdut ultimul act în 2016 și 2017, dar l-a câștigat în 2019.

A treia formație din Grupa A va fi stabilită în urma unui tur de baraj în care sunt implicate opt echipe. Acesta se vor înfrunta în dublă manșă, iar cele patru câștigătoare vor ajunge în grupe. Ca în sezoanele precedente, faza grupelor va cuprinde patru serii de câte trei echipe.

Federația Internațională de Tenis de Masă a anunțat anularea concursurilor până la finalul lunii august, „din pricini medicale și din cauza dificultăților de transport”. Cel mai important concurs din august ar fi fost Openul Cehiei, de la Ostrava, din circuitul ITTF World Tour.

Cât despre Campionatul European Individual programat în septembrie în Polonia, există speranțe că va fi organizat. Acesta ar trebui să aibă loc în perioada 15-20 septembrie.

„Sportul polonez are o experiență remarcabilă în organizarea de evenimente de amploare, inclusiv la tenis de masă. Deși circumstanțele actuale sunt complicate și solicită mult de la organizatori și participanți, lucrăm din greu cu prietenii noștri polonezi pentru a pregăti ceea ce va fi Campionatul European de la Varșovia, din septembrie”

Ronald KRAMER, președintele Uniunii Europene de tenis de masa (ETTU)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s