La pedale

ECF solicită fonduri de cel puțin trei miliarde de euro pentru cicloturism

„Investițiile strategice în turismul durabil sunt esențiale pentru a asigura o recuperare sigură după pandemia COVID-19 și pentru a îndeplini angajamentele Acordului verde al Uniunii Europene”, consideră Federația Europeană a Cicliștilor (ECF).

Turismul cu bicicleta este una dintre cele mai durabile și sănătoase opțiuni de vacanță care există. Continuă să crească în popularitate în Europa, deoarece oamenii optează din ce în ce mai mult pentru vacanțe active, ecologice. Dezvoltarea ulterioară a rutelor cicliste europene pe distanțe lungi, cum ar fi rețeaua EuroVelo, și creșterea utilizării bicicletelor electrice, au stimulat turismul cu bicicleta, făcând vacanțele cu bicicleta și mai atractive pentru persoanele de toate vârstele și toate abilitățile.

Cicloturismul și promovarea afacerilor locale

Beneficiile economice ale turismului ciclist sunt substanțiale mai ales în Europa de Vest. Acesta contribuie cu 44 de miliarde de euro și peste 500.000 de locuri de muncă la economia europeană în fiecare an. Turistii cu bicicleta aduc numeroase beneficii economiilor locale prin vizitarea zonelor mai puțin frecventate de turiștii de masă și cheltuirea banilor în afacerile locale.

Localnicii beneficiază, de asemenea, de infrastructura rutelor pentru ciclism, conectivitatea regională și servicii pentru a găzdui turiștii cu bicicleta.

Turismul transfrontalier așa cum îl cunoaștem și turismul orașului, nu este probabil să revină la același nivel până la găsirea unui vaccin sau tratament. Mai multe persoane își vor face vacanța acasă sau cel puțin în țara de origine, crescând cererea de concepte și activități care ajută la menținerea distanțării sociale, iar bicicleta este soluția ideală.

„Restartați cicloturismul” este sloganul campaniei inițiate de Federația Europeană a Cicliștilor (ECF)

Campania #RestartCycleTourism a ECF încearcă să promoveze turismul cu bicicleta și să asigure investiții strategice. ECF consideră că există un potențial mult mai mare pentru turismul cu bicicleta, dar este necesară o investiție substanțială și strategică pentru realizarea deplină a acesteia și pentru a-și juca rolul său în furnizarea Acordului ecologic al Uniunii Europene. Fedrația solicit UE să finanțeze orașele și regiunile cu cel puțin 3 miliarde de euro pentru a stimula turismul durabil, ecologic.

Aceasta ar include investiții pentru:

  • amenajarea și semnalizarea unor trasee ciclice de înaltă calitate, sigure și directe
  • dezvoltarea de servicii, facilități și concepte prietenoase cu bicicleta, pentru a atrage și a satisface numărul tot mai mare de cicloturiști
  • promovarea turismului cu bicicleta și a orașelor și regiunilor europene ca destinații pentru turism
  • creștere a sprijinului financiar oferit centrelor de coordonare EuroVelo și / sau înființarea de noi centre, în parteneriat cu toate părțile interesate și relevante pentru implementarea și gestionarea rutelor

ECF mai cere ca UE să recunoască EuroVelo ca o altă rețea TEN-T (rețea transeuropeană de transport), pe lângă rețelele existente, cum ar fi căile rutiere, feroviare sau pe căile navigabile interioare. „Acest lucru va face ca rețelele de ciclism să fie realizate mai ușor și mai ieftin și să se dezvolte în viitor”, notează European Cyclists Federation.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s