Fotbal

Adversare 100% ex-iugoslave în drumul spre Euro 2022?

Naționala de fotbal în sală a României și-a aflat adversarele din grupa de calificare la Campionatul European din 2022. Tragerea la sorți a avut loc astăzi, iar echipa noastră a făcut parte dintr-a doua urnă valorică.

Tricolorii ar putea evolua exclusiv împotriva unor adversare din fosta Iugoslavie. România este în grupă cu Serbia, Bosnia-Herțegovina și câștigătoarea barajului dintre Macedonia de Nord și Anglia (2–11 noiembrie).

Din aceste preliminarii, se joacă fiecare cu fiecare, tur-retur, nu sub formă de turnee, cum se întâmpla până acum. Și tot din acest ciclu, s-a schimbat periodicitatea „Europenelor”: se organizează din patru în patru ani, nu din doi în doi, așa cum se obișnuia.

Preliminariile UEFA Futsal EURO 2022 vor avea loc între noiembrie anul acesta și aprilie 2021. Cele opt câștigătoare de grupe și cele mai bune șase locuri secunde se vor califica la turneul final găzduit de Olanda, între 9 ianuarie și 6 februarie 2022. Cele mai slabe două naționale situate pe poziția secundă vor juca un baraj tur-retur (14–17 noiembrie 2021) pentru ultimul din cele 16 locuri de la Euro 2022.

Grupa 1: San Marino/Danemarca, Croația, Albania, Ucraina

Grupa 2: Bulgaria/Armenia, Franța, Georgia, Rusia

Grupa 3: Turcia/Grecia, Azerbaijan, Slovacia, Moldova

Grupa 4: Anglia/Macedonia de Nord, Romania, Serbia, Bosnia-Herțegovina

Grupa 5: Israel/Cipru, Kazakhstan, Ungaria, Belarus

Grupa 6: Elveția/Germania, Spania, Letonia, Slovenia

Grupa 7: Muntenegru/Lituania, Italia, Belgia, Finlanda

Grupa 8: Polonia, Portugalia, Norvegia, Cehia

Calendarul preliminariilor: 2–11 noiembrie 2020
6–9 decembrie 2020
25 ianuarie –3 februarie 2021
1–10 martie 2021
5–14 aprilie 2021

„Nimic nu este ușor, dar privim cu încredere”, a spus selecționerul despre Grupa 4, din care face parte România. Echipa cap de serie din grupa noastră este Serbia, care va juca și barajul de calificare la Campionatul Mondial.

Sârbii au în națională câțiva foști jucători de la Informatica Timișoara: Milos Simic, Stefan Rakic și Darko Ristic.

„Grupa cu Serbia, Macedonia, Bosnia, va fi o grupa balcanică și trebuie să ne așteptăm să fie grupă a luptei. Desigur că multă lume va spune acum ca e OK că nu am picat cu Rusia, Spania, Portugalia, Kazahstan sau Italia. Să nu uităm că România a bătut Spania, că Serbia nu a pierdut cu Spania sau să vedem că o țară ca Finlanda nu a pierdut cu Italia și Portugalia și a batut și ea Spania. Futsalul este la alt nivel. Vorbeam cu prietenul meu Kaka, antrenorul Kazahstanului, și el specifica asta: în acest moment în futsal nu mai sunt echipe mici. Și pentru cei mari e mai greu. Accesul la informatii este foarte usor si fiecare antrenor are de unde să se inspire. Noi suntem foarte atenti si nicidecum nu vrem sa ne relaxăm mintea, crezând că suntem calificați”

Robert Lupu

România a fost prezentă la precedentul turneu final al Campionatului European – Slovenia 2018 – dar nu a trecut de faza grupelor, după 1-4 cu Portugalia și 2-3 cu Ucraina.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s