Fotbal

Start în Liga a II-a, cu selecționerul în tribune și cu tricolori pe teren | VIDEO

Liga a II-a de fotbal în sală cuprinde 12 echipe, sezonul acesta. Ele sunt împărțite în trei serii (1 Est, 2 Centru, 3 Vest), iar primele partide au fost programate în grupa Vest, la sala Constantin Jude din Timișoara.

Prima zi a adus două victorii la scor pentru echipele din Deva și Timișoara. West Deva a învins Șoimii Șimand cu 5-1 (2-1). Gruparea din județul Arad se află la prima participare într-o competiție de fotbal în sală rezervată seniorilor și a condus cu 1-0 (minutul 3). La intrarea în penultimul minut, era ca la pauză, 2-1, după care devenii au punctat de trei ori.

Pentru prima oară, Șoimii Șimand înscrie o echipă de seniori în campionatul de fotbal în sală

În cel de-al doilea joc al zilei, nou-înființata CFR Timișoara a depășit Metropolitan Ișalnița. Cu transferuri solide – internaționalul Florin Matei și Robert Vârlan (de la Dunărea Călărași) sunt doar două dintre ele, la care se adaugă cele de la Informatica Timișoara – bănățenii au avut nevoie de mai mult de zece minute pentru a desface apărarea Ișalniței, dar apoi au mai marcat de încă cinci ori și au câștigat cu 6-0 (3-0).

Cu selecționerul Robert Lupu în tribune, antrenorul-jucător al CFR-ului, Valentin Ilaș, a punctat de trei ori, Florin Matei a marcat de două ori, la cea de-a doua reușită întorcându-l pe toate părțile pe portarul Ionuț Sălceanu, iar Vârlan a debutat și el cu gol în tricoul vișiniu.

„Florin Matei nu mai are nevoie de nicio prezentare, este o legendă. Pentru mine, el și Robert Lupu sunt cei mai buni jucători din istoria futsalului românesc și este o reală plăcere să joc alături de el. Aici nu vorbim despre o relație antrenor-jucător, căci amândoi suntem implicați și luăm deciziile împreună. Florin Matei este un mare câștig pentru echipă și sper să lucrăm mult timp împreună”

Valentin Ilaș, antrenor-jucător CFR Timișoara

Deși evoluează în liga secundă, Florin Matei și Valentin Ilaș au fost selecționați de  Robert Lupu la prima reprezentativă de fotbal în sală a României care va efectua în perioada 29 octombrie – 8 noiembrie un cantonament la București, cantonament ce se va încheia cu o „dublă de verificare” în compania Franței.

Florin Matei (la minge) și Valentin Ilaș (nr. 8, în vișiniu) au fost chemați la echipa națională, deși joacă în liga a doua

West Deva – Șoimii Șimand 5-1. Bogdan Ciobanu (7.30, 39.10), Sebastian Mateescu (12.02), Lucian Popescu (38.39), Marius Jurj (39.40, autogol) / Dan Morariu (2.30)

CFR Timișoara – Metropolitan Ișalnița 6-0. Valentin Ilaș (10.12, 25.09, 31.53), Florin Matei (15.01, 36.02), Robert Vârlan (16.07)

Celelalte serii cuprind echipele:

1 Est: ACS Futsal Poli Iaşi, CSL Sportul Ciorăşti, Futsal Ceahlaul Piatra Neamț, Fortius 2014 Buzău (primul turneu, la Piatra Neamț, în perioada 30 octombrie – 1 noiembrie)

2 Centru: Kereszthegy Remetea, AS Inter Gheorgheni, CSM Targu Mureș, Korondy Junior 2017 Corund (primul turneu, în perioada 30 octombrie – 1 noiembrie)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s