Fotbal

Fotbalul și secretarul de partid: Bravo, „Timișanu”, ai dat un gol de nu-l scotea nici… Pele

Fostul atacant al Politehnicii Timișoara, Leonida Nedelcu, povestește cum secretarul de partid din județul Timiș i-a chemat la el pe fotbaliștii care au eliminat Celtic Glasgow, din Cupa Cupelor, în 1980:

„Era un prim-secretar din Vâlcea (n.r. – Petre Dănică), adus la Timișoara. Ne-a chemat la partid, a doua zi, la el, acolo, și ne-a spus:

  • Bravo. Cine a marcat?
  • Păltinișanu, i-am răspuns noi.
  • Bravo, Timișanu, a zis el.

Nici nu ne cunoștea! Și a dat să adauge: „Timișanu, ai dat un gol de nu-l scotea nici…”, dar s-a poticnit, stătea și se gândea… Atunci, Nadu, care era așa, mai cârcotaș, l-a „ajutat”: „Nu-l scotea nici Pele, tovarășu secretar”.

  • Da, Timișanu, nu-l scotea nici Pele, a concluzionat prim-secretarul.
Păltinișanu și Nedelcu, prezentând trofeul Cupei României, cucerit de timișoreni în 1980

Leonida Nedelcu, omul care a avut o contribuție esențială la golul calificării marcat de Dan Păltinișanu, a remarcat într-un interviu pentru Radio Timișoara că niciun politician dintre cei care de luni de zile s-au duelat pentru funcții publice nu și-a amintit de acele momente speciale din urmă cu patru decenii.

„Nu am crezut că o să câștigăm meciul, deși eram o echipă bună. Eram uniți și am reușit să facem o surpriză mare… Sunt trist că nici măcar unul dintre conducătorii ăștia care s-au luptat pentru poziții nu și-a amintit de noi, cu un gând pios pentru cei morți, cu o plachetă și un pix pentru cei care mai suntem”

Leonida Nedelcu

În 1980, Celtic Glasgow era una dintre marile forte ale continentului, dar a fost eliminată de Poli în primul tur al Cupei Cupelor, după 2-1 pentru alb-verzi, în Scoția, și 1-0 pentru violeți, la Timișoara.

Născut la 14 august 1952, la Râmnicu Sărat (județul Buzău), Nedelcu a jucat 256 de meciuri în Divizia A, cu 77 de goluri, cele mai multe – 34 – înscrise pentru Poli, unde a jucat între 1979 și 1982. Anterior (1976-1979), jucase trei sezoane pentru UTA. 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s