Fotbal

Robert Lupu: „Nu mai fac singur selecția. E mai mult a Covid-ului”

Preliminariile Campionatului European se apropie pentru naționala de fotbal în sală, iar selecționerul Robert Lupu își dorește ca România să aibă cât mai multe jocuri pregătitoare. Tricolorii au ratat deja două partide de verificare, în cantonamentul de la București, anulate de adversar, Franța, din pricina măsurilor sanitare impuse în Hexagon.

O nouă acțiune a tricolorilor ar urma să aibă loc în perioada 3-8 decembrie, în Maroc, însă incertitudinile planează și în această direcție. Robert Lupu trebuie să țină seama de o seamă de factori, mulți dintre ei medicali și administrativi, atunci când redactează lista selecționaților.

„Nu mai fac singur selecția. E mai mult a Covid-ului: de exemplu, Savio nu va putea veni nici la această convocare, deoarece Kazahstan, țara unde joacă el, este în zona roșie stabilită de autoritățile marocane. Nici cu cei ce ar trebui să sosească din Spania, Italia, Portugalia nu știu care este situația. La noi, oricum aria de selecție este redusă. Dacă mai apar și astfel de situații, suntem puși în mare dificultate. Apoi, este problema biletelor de avion care ar trebui deja cumpărate și care sunt nominale…”

Robert Lupu

România face parte din Grupa 4 de calificare la Euro 2022 (găzduit de Olanda), alături de Serbia (cap de serie), Bosnia-Herțegovina și câștigătoarea barajului Anglia-Macedonia de Nord (dublă manșă, 8 și 9 noiembrie, la Skopje). 

Primul nostru joc din preliminarii va fi la 28 ianuarie, la Timișoara, România – Serbia. Federalii români au făcut o înțelegere cu cei din Belgrad ca jocurile să fie programate într-o localitate din apropierea graniței comune. Sârbii vor fi gazde pentru tricolori la Vrșeț.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s