Fotbal

Mimi Stoica, „puțin uimit” de oferta de la Autobergamo Deva | VIDEO

Merge pe 40 de ani. A făcut 39 în ultima zi a lui septembrie, la o lună după ce a primit propunerea de a deveni antrenor la Autobergamo Deva. Dumitru Mimi Stoica a acceptat repede, „fără să mă gândesc prea mult”, după cum mărturisește cel ce este și căpitan al naționalei noastre.

Dumitru Mimi Stoica, într-un meci România – Portugalia, la turneul final Euro 2018

La Deva, planurile erau să se meargă pe filiera braziliană: conducerea anunțase deja numele celui ce urma să fie antrenor și jucător, Emerson Jr. Dentinho, dar și ale unor jucători sud-americani, inclusiv Cacau Jr. Doar că pandemia a vrut ca lucrurile să meargă altfel.

Autobergamo a fost nevoită să renunțe să renunțe la importuri și să se orienteze spre filiera România. Managementul a ales o soluție ce mai dăduse roade la noi, aceea de a transforma un fotbalist cu experiență în antrenor-jucător. Funcționase cu actualul selecționer, Robert Lupu, fost antrenor-jucător la Informatica Timișoara, ori cu Florin Ignat, la United Galați.

Alegerea a fost Dumitru Mimi Stoica, iar decarul naționalei nu a avut nevoie de mult timp de gândire.

„A fost o oportunitate pentru mine. Am acceptat repede, fără să mă gândesc foarte mult la propunerea venită de la președintele nostru, Dorin Popa. Am rămas puțin uimit de oferta de a fi antrenor-jucător, dar îi mulțumesc pentru încrederea arătată și sper ca la finalul campionatului să i-o răsplătesc”

Dumitru Mimi Stoica

Autobergamo Deva a adunat șase victorii, o remiză și o singură înfrângere, cu Mimi Stoica la timonă, în ciuda faptului că a avut lotul decimat la toate turneele jucate până acum. De altfel, de mai multe ori, directorul sportiv Adrian Moț a fost silit să intre pe teren, pentru a ajuta măcar pentru câteva minute echipa de sub cetate.

Dumitru Mimi Stoica, secvență dintr-un meci cu Imperial Wet Miercurea Ciuc / foto: Facebook Imperial Wet Futsal

În Liga I, Autobergamo Deva are cinci victorii și o remiză, fiind lider. Egalul, un 2-2 cu campioana United Galați, a rezultat din „dubla” antrenorului, pe care o puteți vedea în materialul VIDEO de mai jos.

În Cupa României-Final Four, devenii au învins marea favorită, Imperial Wet Miercurea Ciuc, dar au cedat în finala cu FK Odorheiu Secuiesc, unde – peste problemele cu Covid-ul – a apărut suspendarea liderului Cristian Obadă.

„Am un lot foarte bun, care crește de la joc la joc. Îmbinăm experiență cu tinerețea unor jucători foarte valoroși”

Dumitru Mimi Stoica

„Cu pași mărunți mergem înainte și ne gândim să câștigăm campionatul și cupa, de ce nu?”, mărturisește Mimi Stoica, într-un interviu pentru Radio Timișoara.

Devenii pregătesc al treilea turneu al Ligii I de fotbal în sală, unde vor întâlni și Imperial Wet Miercurea Ciuc, în meciul primelor două clasate. „90% din băieți au avut deja coronavirus, așa că – potrivit regulamentului – pot juca 90 de zile fără testare, ceea ce reprezintă un avantaj. Sper să fim în cea mai bună formă la ora meciului cu Imperial”, a mai spus Stoica.

El a avut meciuri în care a jucat 40 de minute din 40 și nu vede probleme ca, la aproape 40 de ani, să fie „3 în 1”, antrenor și jucător la Deva, jucător la națională. „Atât timp cât am motivație, pot trece peste orice obstacol”, conchide șeful de orchestră de la Autobergamo.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s